Fransa/Hollande : Yunanistan Euro Bölgesi'nde kalmak istiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Yunanistan Euro Bölgesi'nde kalmak istiyor, Euro Bölgesi'nde de kalacaktır" dedi... Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan'daki seçimlerin ardından Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalacağını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan'daki seçimlerin ardından Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalacağını söyledi.


Hollande, Elysee Sarayı'nda Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile ortak basın toplantısı düzenledi.


Yunanistan'da Syriza lideri Alexis Tsipras'ın Başbakan olarak göreve başlamasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Hollande, Yunanistan'la yakın ilişkilerini devam ettirmek istediklerini belirtti.


Hollande, Yunanistan'daki seçimlerin ardından bu ülkenin Euro Bölgesi konusundaki olası politikasıyla ilgili de, "Yunanistan Avro Bölgesi'nde kalmak istiyor, Euro Bölgesi'nde de kalacaktır" ifadelerini kullandı.


Yunanistan'ın sorumluluk içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Hollande, "Yunanistan taahhütler vermiştir ve bunları yerine getirmesi gerekir" dedi.


Hollande, Syriza lideri Alexis Tsipras'ın Başbakan olarak göreve başlamasının ardından kendisini telefonla aradığını ve kendisini Paris'e davet ettiğini de sözlerine ekledi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar