Fransızlar, Nükleer Enerji İçin İstanbul'da

İstanbul'da gerçekleştirilecek 2. Nükleer Santraller Zirvesi, Nükleer Ticari Eşleştirme Programı'nda (INPPS) Fransız Nükleer Tedarikçiler Derneği (GIIN) 300 üyesini temsilen katılacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bu yıl Mayıs ayında İstanbul'da düzenlenen ve büyük ilgi toplayan Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi'nin ikincisi yurt dışından da önemli katılım öngörülüyor. Fransız Nükleer Tedarikçiler Derneği'nin (GIIN), 300 üyesini temsilen zirvede yer alacağı bildirildi.


Etkinliği organize eden Ticari Eşleştirme Derneği Başkanı Koray Tuncer, 19-20 Mart 2015'de İstanbul'da gerçekleştirilecek 2. Nükleer Santraller Zirvesi, Nükleer Ticari Eşleştirme Programı'nın (INPPS) Türkiye'deki nükleer santral yatırımları nedeniyle yerli sanayici ve işadamları kadar yabancıların da dikkatini çektiğini belirtti.


Temiz enerji için dev hamlelerin atıldığı süreçte böyle bir zirvede sektör temsilcilerini Türkiye'de buluşturmanın onurunu yaşadıklarını kaydeden Koray Tuncer, yurt içi kadar yurt dışından da çok sayıda sektör temsilcisini zirvede buluşturacaklarını belirtti.


Tuncer, yurt dışından şimdiye kadar en büyük katılımın ise Fransa'dan geldiğini bildirerek, şunları söyledi:


"Fransız Nükleer Tedarikçiler Derneği'nin 300 üyesi ile Türkiye'de nükleer sektörde yer almak isteyen firmalar arasında nükleer teknoloji transferini başlatmak için iletişim İstanbul'da kurulacak. Diğer ülkelerden de sektörün önde gelen isimlerini misafir edeceğiz. İstanbul'daki uluslararası bilgi alışverişi ülkemizi temiz ve ucuz enerji ile tanıştıracağı gibi paylaşılacak deneyimler yerli sanayicimizin ufkunu açmaya katkı sağlayacak."

Kategoriler Gündem
Yorumlar