Garanti, 750 milyon dolarlık tahvil ihracı gerçekleştirdi

Garanti Bankası, uluslararası piyasalarda Basel 3 uyumlu, 10 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarında sermaye benzeri tahvil ihracı yaptı. Garanti Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk bankacılık tarihinde Basel 3 kapsamında 4 milyar dolarla en yüksek talebi gören tahvil ihracı, uluslararası piyasalarda gerçekleştirildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Garanti Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk bankacılık tarihinde Basel 3 kapsamında 4 milyar dolarla en yüksek talebi gören tahvil ihracı, uluslararası piyasalarda gerçekleştirildi.


Garanti Bankası'nın, uluslararası piyasalarda Basel 3 uyumlu, 10 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarında sermaye benzeri tahvil ihracına 4 milyar dolar talep geldi. 24 Mayıs 2027 vadeli ve 5'inci yıl geri çağırma opsiyonlu tahvil ihracı, yüzde 6,125 olarak belirlenen kupon oranıyla gerçekleşti.


Dünya genelinde 300 yatırımcının talepte bulunduğu Garanti Bankası’nın sermaye benzeri tahvil ihracında, BofAML, BBVA, BNPP, Commerzbank, HSBC ve Standard Chartered'ın görev aldığı ifade edildi.


Tahvil ihracıyla ilgili görüşlerini bildiren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, Garanti Bankası olarak çok başarılı bir işleme daha imza attıklarını belirterek, kupon oranı itibarıyla Türkiye’den bir bankanın bugüne kadarki en düşük Basel 3 uyumlu sermaye benzeri tahvil getirisiyle 750 milyon dolarlık bir ihraç gerçekleştirdiklerini vurguladı.


Erbil, Basel 3 kriterleri kapsamında Türkiye’deki en düşük maliyet ve en yüksek tutarlı, 10 yıl vadeli, üstelik işlemin 5 katından daha fazla bir talep görerek bu ihracı gerçekleştirmenin, Türkiye’nin ve Garanti’nin uluslararası finans piyasalarında yarattığı güven ve istikrarın yeni bir göstergesi olduğunu kaydetti.


Garanti'nin yurt dışı borçlanma olanağı yaratma ve derinleştirmedeki başarısını sürdürdüğünü aktaran Erbil "Garanti, her zaman uluslararası bankaların ve yatırımcıların Türkiye'de çalışmak isteyeceği ilk banka olma vizyonuyla yoluna devam ediyor.” dedi.

Yorumlar