Garanti Bankası 2017 yılı beklentileri

Garanti Bankası 2017 yılında toplam kredi büyümesinin yüzde 11 ve aktiflerin yüzde 10 civarında artışının beklendiğini duyurdu. Garanti Bankası, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) 2017 yılı beklentilere yönelik değerlendirmelerini açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Garanti Bankası, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) 2017 yılı beklentilere yönelik değerlendirmelerini açıkladı. 2017 yılında sermayeyi güçlendiren büyümenin, sağlam aktif kalitesinin, sürdürülebilir gelir yaratımının ve artan verimliliğin öne çıkan stratejik hususlar olduğu belirtilen açıklamada, toplam kredi büyümesinin yaklaşık yüzde 11 ve aktif büyüklüğünün yüzde 10 civarında olmasının beklendiği ifade edildi.


TL kredilerde yüzde 15 seviyesinde büyüme gerçekleşeceği öngörülen açıklamada, konut kredilerinde yüzde 12, taşıt kredilerinde yüzde 11 ve ihtiyaç kredilerinde yüzde 15 civarında artış olabileceği kaydedildi.


Yıllık mevduat artışının yaklaşık yüzde 10 düzeyinde olacağının beklendiği belirtilen açıklamada, takipteki krediler oranının bu yıl yaklaşık yüzde 3 olacağı ifade edildi.


Açıklamada, 2017'de net ücret ve komisyonların yıllık büyümesinin yüzde 10, operasyonel giderlerin yüzde 6 seviyesinde olmasının tahmin edildiği bildirildi.


Bu yıl ortalama öz kaynak karlılığının yüzde 15,5-16 düzeyinde gerçekleşmesinin beklendiğine vurgu yapılan açıklamada, ortalama aktif karlılığının ise yaklaşık yüzde 2 olmasının beklendiği kaydedildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar