Garanti Bankası'nın ilk çeyrek karı beklentilerin üzerinde

Garanti Bankası'nın ilk çeyrek konsolide olmayan net karı beklentinin (723.1 milyon TL) üzerinde 784,8 milyon lira olarak açıkladı. Türkiye Garanti Bankası A.Ş., 31 Mart 2015 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Bankanın konsolide olmayan finansal tablolarına göre, 2015’in ilk çeyreğindeki net kârı, 784 milyon 771 bin TL oldu. Garanti’nin aktif büyüklüğü 231 milyar 397 milyon 142 bin TL seviyesine ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Garanti Bankası A.Ş., 31 Mart 2015 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Bankanın konsolide olmayan finansal tablolarına göre, 2015’in ilk çeyreğindeki net kârı, 784 milyon 771 bin TL oldu. Garanti’nin aktif büyüklüğü 231 milyar 397 milyon 142 bin TL seviyesine ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 185 milyar 507 milyon 592 bin TL destek sağladı. Bankanın özkaynak kârlılığı yüzde 13,2, aktif kârlılığı ise yüzde 1,5 seviyesinde gerçekleşti.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “Piyasalardaki oynaklığın çok yüksek seyrettiği 2015 yılının ilk çeyreğinde, bilançosunu uluslararası normlara paralel risk parametreleriyle yöneten Garanti, güçlü sermayesi ve sağlam aktif kalitesiyle müşterilerinin yanında olmaya devam etti ve sene sonundan beri kredilerini yüzde 8 büyüterek sektörün üzerinde bir performans kaydetti. 19 binden fazla Garanti çalışanı; tüm Türkiye’yi kapsayan 1.000’i aşan şube ağı, 4000’den fazla Paramatik, yılda 68 milyondan fazla müşteri temasıyla Alo Garanti ve sosyal platformlar aracılığıyla ihtiyaçları yakından takip edip doğru analizler yaparak, tüm paydaşları için düşünüyor ve yaratıyor. Teknolojiyi etkin kullanma yönündeki avantajımız ve çevikliğimizle, değer katmaya devam ediyoruz.” dedi.

 

Ekonomiye desteği kesintisiz sürdürdüklerini belirten Özen, “KOBİ’lerimizin dijitalleşmesine destek olurken, hayatlarını kolaylaştıracak ve maliyetlerini azaltacak çözümler üreterek, sürdürülebilirliklerine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Girişimci KOBİ’lere Garanti’ye gelerek, tüm bankacılık işlemlerini en uygun koşullarda ve tek çatı altında yapabilecekleri ürünler hazırladık. 2006’dan bu yana, girişimci kadınları ayrı bir segmentte değerlendiren Türkiye’nin ilk özel bankası olarak, daha fazla kadının iş hayatına katılması için çalışıyoruz.” dedi.

 

Türkiye’de sağlıklı bir finansal gelecek kurmak için, tüketicileri birikime teşvik etmenin vazgeçilmez bir gereklilik olduğunu söyleyen Özen, “Garanti olarak birikim yapmanın ne kadar kolay olduğunu ilk adımda görebilecekleri, yalın bir birikim yaklaşımı geliştirdik. Müşterilerimizi tasarrufa yönlendirme konusundaki misyonumuzu, onların hayatını kolaylaştıracak uygulamalarla desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Garanti, konsolide finansal tablolarına göre ise 2015 yılının ilk çeyreğinde 259 milyar 774 milyon 539 bin TL aktif büyüklüğe ulaştı. Garanti’nin mevduat büyüklüğü 141 milyar 89 milyon 569 bin TL, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye sağladığı destek 196 milyar 174 milyon 724 bin TL’ye ulaştı. Banka’nın 2015 yılı ilk çeyreğinde konsolide net kârı 953 milyon 419 bin TL seviyesinde gerçekleşirken,özkaynak kârlılığı yüzde 15,4; aktif kârlılığı ise yüzde 1,6 oldu.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar