Gizli Fed belgeleri işten çıkarmaya yol açtı

Goldman Sachs'ta çalışan iki bankacı, aralarından birinin şirkete gizli Fed belgeleri getirdiği gerekçesiyle işten çıkarıldı. Bloomberg News'ün ulaştığı nota göre şirkete New York Fed'de çalıştıktan sonra Temmuz'da katılan bir bankacı, durumun Eylül'de ortaya çıkmasının ardından, skandalı görmezden gelen bir çalışan ile birlikte işten çıkarıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bloomberg News'ün ulaştığı nota göre şirkete New York Fed'de çalıştıktan sonra Temmuz'da katılan bir bankacı, durumun Eylül'de ortaya çıkmasının ardından, skandalı görmezden gelen bir çalışan ile birlikte işten çıkarıldı. Banka sözcüsü Jake Siewert notun içeriğini doğruladı.


Goldman Sachs'ın notunda "Gizli belgelerin uygunsuz kullanımına karşı hiç müsamaha göstermiyoruz. Devlet kurumlarından işe alım politikamızı da etkili ve sağlamlık açılarından gözden geçiriyoruz" ifadeleri yer aldı.


Banka ile NY Fed'in ilişkisi, eski denetçi Carmen Segarra'nın Fed çalışanlarının Goldman Sachs’tan korktuklarını ve şirkete kolaylık sağlandığını iddia etmesinden bu yana soru işaretlerine yol açmıştı.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar