Global Holding'ten liman açıklaması

Global Yatırım Holding , bağlı ortaklığı Global Liman işletmeleri'nin İtalya limanları hisse alımı ile ilgili açıklamada bulundu. Dünyanın lider kruvaziyer liman işletmecisi Global Liman İşletmeleri (GLİ), küresel arenadaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünyanın lider kruvaziyer liman işletmecisi Global Liman İşletmeleri (GLİ), küresel arenadaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İtalya’daki yatırımlarına Mart ayında Venedik Kruvaziyer Limanı ile başlayan ve Eylül ayında ise Cagliari ve Ravenna yolcu limanlarını ekleyen GLİ, operasyonal yapısına, şimdi de Catania Yolcu Limanı ve Portovenere’de kruvaziyer yolcularına karaya ulaşım hizmeti veren La Spezia Cruise Facility şirketini ekledi. Global Liman İşletmeleri, %100’üne sahip olduğu Ports Operation Holding aracılığıyla gerçekleştirdiği bu son anlaşmalar çerçevesinde Cagliari Yolcu Limanı’ndaki hisse oranını da arttırdı. 
Global Yatırım Holding A.Ş.tarafından KAP'a yapılan açıklama şöyle;

29.09.2016 tarihli Özel Durum Açıklamamızda, Şirketimizin bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin ("Global Liman") %100'üne sahip olduğu bağlı ortaklığı aracılığıyla, İtalya'da bulunan Ravenna Yolcu Limanını işleten Ravenna Terminal Passeggeri S.r.l.'nin %51 hissesini ve Cagliari Yolcu Limanını işleten Cagliari Cruise Port S.r.l.'nin %21 hissesini devraldığını kamuoyuna bildirmiştik.

 

Global Liman, yukarıda bahsi geçen, %100'üne sahip olduğu Ports Operation Holding aracılığıyla, Cagliari Yolcu Limanı ve Catania Yolcu Limanını işleten şirketler ve ayrıca Portovenere'de kruvaziyer yolcu gemisi yolcularına karaya ulaşım hizmeti veren şirkete ait hisseleri dolaylı olarak devraldığını bugün itibariyle Şirketimize bildirmiştir.  

 

Bu hisse devir işlemleri sonucunda, Global Liman, 

 

•           Cagliari Yolcu Limanını işleten Cagliari Cruise Port S.r.l.'nin %70.89 hissesine, 

•           Catania Yolcu Limanını işleten Catania Cruise Terminal S.r.l.'nin %62.20 hissesine, 

•           Ravenna Yolcu Limanını işleten Ravenna Terminal Passeggeri S.r.l.'nin %53.67 hissesine,

•           Portovenere'de hizmet sağlayan La Spezia Cruise Facility S.c.a.r.l'nin %28.5 hissesine sahiptir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar