Global Ports Holdings Plc. Londra Borsası'nda

Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kutman,"Global Ports Holding bir Türk şirketi olarak, en önemli küresel finans merkezlerinden biri olan Londra'da 2017'deki en büyük halka arzlardan birini gerçekleştirdi"dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Global Ports Holding (GPH) Üst Yöneticisi Emre Sayın, Avrupa’da 9, Karayipler’de 7 ve Asya’da 4 olmak üzere birçok yatırım alternatifi ile ilgilendiklerini belirterek, "Orta vadede 14 olan liman sayımızı 25’e, 7,8 milyon olan hizmet verdiğimiz yolcu sayısını ise 25 milyona çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.


Global Ports Holding Plc. (GHP) hisselerinin 12 Mayıs Cuma günü itibarıyla Londra Borsası’nda işlem görmeye başlaması dolayısıyla  Londra Borsası’nda (LSE) tören düzenlendi.


GPH Üst Yöneticisi Sayın, törende yaptığı konuşmada, halka arz döneminde oluşturdukları stratejilerini sunmak için sabırsızlandıklarını, bu yeni dönemde organik büyümedeki başarılarını sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.


Yatırımlarının yanı sıra yaptıkları geliştirmeler, yeni ve inovatif hizmetlerle sundukları hizmetleri çeşitlendirmek ve kruvaziyer turizmine katkıda bulunmak, geliştirmek istediklerini ifade eden Sayın, şunları kaydetti:


"Bununla birlikte güçlü bir şekilde sürdürdüğümüz inorganik büyümede ise dünyadaki tek bağımsız ve lider kruvaziyer liman işletmecisi olarak ilk hamle avantajımızı temel alan Avrupa, Karayipler ve Asya'daki liman operasyonlarımızın kapsamını genişletmeye odaklandık. Avrupa’da 9, Karayipler’de 7, Asya’da 4 olmak üzere birçok yatırım alternatifi ile ilgileniyoruz. Orta vadedeki hedefimiz 14 olan liman sayısını 25’e, 7,8 milyon olan hizmet verdiğimiz yolcu sayısını ise 25 milyona çıkarmak."


"Benzersiz bir bilgi birikimi ve kabiliyete sahibiz"


Emre Sayın, toplam 8 ülke, 14 liman ile dünyanın en büyük liman işletmecisi olduklarını belirterek, "Ancak sadece nicelikle sınırlı 'en büyük' ifadesi, GPH’yi tarif etmek için yeterli kalmıyor. Zira bizim niteliğimiz de benzersiz. Uzun yıllara dayanan tecrübemiz, farklı ülke ve coğrafyalarda iş yapmamızdan kaynaklanan zengin kültür mozaiğimiz ile benzersiz bir bilgi birikimi ve kabiliyete sahibiz." şeklinde konuştu.


Sayın, kruvaziyer turizm alanındaki tek bağımsız liman işletmecisi olduklarını da söyledi.


"Halka arz, Türkiye’nin başarısını, gücünü uluslararası arenaya taşıdı"


GPH Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman da tören öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye'nin siyasi, diplomasi, askeri ve iktisadi alanlarda zorlu bir dönemden geçtiğini ve önemli bir mücadele verdiğini ifade etti.


Kutman, "Global Ports Holding, bir Türk şirketi olarak, en önemli küresel finans merkezlerinden biri olan Londra’da 2017'deki en büyük halka arzlardan birini gerçekleştirdi. Böylesine zorlu bir süreçte Türkiye’nin başarısını, gücünü iktisadi alanda da çok net ve güçlü bir şekilde uluslararası arenaya taşımanın verdiği gurur ve memnuniyet, bizler için ayrı ve çok özel bir anlam taşıyor." ifadelerini kullandı.


Global Ports Holding hisselerine küresel yatırımcıların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kutman, Global Ports Holding'in bugünlere bir anda gelmediğini, 2004 yılından bu yana liman altyapısı alanında attığı önemli adımlarla, yürüttüğü güçlü stratejiyle ulaştığını kaydetti. 


Kutman, "Geldiğimiz noktada yarattığımız benzersiz bu iş modeli ve sunduğumuz fırsatların küresel arenada kabul ve talep görmesi, elbette ki bizleri mutlu etti, cesaretlendirdi. Bununla birlikte gücümüze güç kattı." diye konuştu.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar