Google uzlaştı! 7,85 milyon dolar ceza ödeyecek

Google, Android işletim sistemini rakiplerine açmak için Rusya ile anlaştı... Google'nin ana hissedarı Alphabet Inc, Android mobil işletim sistemini Rusya'da rakip arama motorlarına açmak konusunda Rus rekabet otoriteleri ile 2 yıldır yaşadığı anlaşmazlığı uzlaşma ile sona erdirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Google'nin ana hissedarı Alphabet Inc, Android mobil işletim sistemini Rusya'da rakip arama motorlarına açmak konusunda Rus rekabet otoriteleri ile 2 yıldır yaşadığı anlaşmazlığı uzlaşma ile sona erdirdi. 


Yandex'in yaptığı şikayet sonrasında Rusya rekabet otoritesi FAS 2015 yılında aldığı kararla Google'nin Android işletim sistemi ile birlikte kendi arama motorunu mobil cihazlara yüklemesinin rekabetin  ihlali olduğuna tespit etmişti. 


FAS ile Google arasında varılan anlaşma 6 yıl 9 ay geçerli olacak.  Google, kesilmiş olan 439 milyon ruble (7,85 milyon dolar) cezayı da ödeyecek.



Google tarafından yapılan açıklamada, "Yandex ile ticari bir anlaşmaya varmış ve Rusya’nın rekabet düzenleyicisi Federal Antitekel Servisi (FAS) ile Android üzerindeki Google uygulamalarına ilişkin rekabet davasını çözüme ulaştıran bir mutabakat sağlamış olmaktan memnuniyet duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar