Güneydoğu'nun ihracatı azaldı

Bu yılın ilk 2 ayında yapılan ihracat, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11 geriledi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yılın ilk iki ayında gerçekleşen ihracat, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11 azalışla 1 milyar 343 milyon dolar oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yılın ilk iki ayında gerçekleşen ihracat, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11 azalışla 1 milyar 343 milyon dolar oldu.  


Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Ortadoğu ülkelerinin, bölge ihracatında yüzde 63 payla ilk sırada bulunduğunu belirtti. 


2015 Ocak-Şubat'ta yapılan ihracatın geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11 azalışla 1 milyar 343 milyon dolarak olarak gerçekleştiğini vurgulayan Çıkmaz, "Bölgemizden 164 ülkeye ihracat yapılmaktadır. Bu ülkelerden Irak, Suriye, İran, Suudi Arabistan, ABD, İtalya, Libya, Almanya, İngiltere ve Belçika bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer almaktadır. Bölgenin 'lokomotifi' konumundaki Gaziantep'ten de aynı dönemde 994 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Gaziantep, bu rakamla Türkiye'nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini korudu" ifadelerini kullandı. 


Çıkmaz; halı, kumaş, bitkisel yağ, iplik, pastacılık ürünleri, değirmencilik ürünleri,  plastikler ve mamulleri, dış giyim, demir çelik mamulleri ile ağaç ve orman ürünlerinin en çok dış satım ürünleri oluşturduğunu vurguladı. 


İhracattaki düşüşün çeşitli nedenleri olduğunu belirten Çıkmaz, hedefe ulaşmak için tanıtım atağına geçtiklerini ve yeni pazar arayışlarının sürdüğünü kaydetti. 



AA

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar