Günün önemli şirket haberleri - 13 Mart 2019

Ziraat Yatırım tarafından hazırlanan ‘Sabah Stratejisi’ raporunda günün önemli şirket haberleri yer aldı. Ziraat Yatırım’ın hazırladığı günün önemli şirket haberleri şöyle; Akbank (AKBNK, Öneri "EKLE", Nötr): Banka tarafından, %99,99 oranında bağlı ortaklığı Ak Finansal Kiralama A.Ş.'nin ödenmiş sermayesinin bedelli olarak karşılanmak suretiyle 125mn TL artırılarak 248,4mn TL'den 373,4mn TL'ye yükseltilmesi hususunda gereken...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım’ın hazırladığı günün önemli şirket haberleri şöyle;


Akbank (AKBNK, Öneri "EKLE", Nötr): 

 Banka tarafından, %99,99 oranında bağlı ortaklığı Ak Finansal Kiralama A.Ş.'nin ödenmiş sermayesinin bedelli olarak karşılanmak suretiyle 125mn TL artırılarak 248,4mn TL'den 373,4mn TL'ye yükseltilmesi hususunda gereken işlemleri yapmak üzere Genel Müdürlük yetkili kılınmıştır.


Ereğli Demir Çelik (EREGL, Nötr):

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. adına Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında devam eden 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmış ve sözleşme 11 Mart 2019 tarihinde bağıtlanmıştır.


Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr):

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) talebi doğrultusunda, Türk Hava Yolları'nın (THY), filosunda bulunan Boeing 737 Max 8'leri yere indirme kararı alındı. Konuyla ilgili THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yönlendirmesiyle kararın alındığını açıkladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar