Günün şirket haberleri - 21 Ekim 2016

Endeks 79.300 direncini geçmekte zorlanıyor. Bu seviyelerde başarısız kalması durumunda 78.300 desteğine doğru geri çekilmeler görebiliriz. Endeks dün 79300 direnci üzerine yerleşmekte güçlük çekti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Endeks dün 79300 direnci üzerine yerleşmekte güçlük çekti. TCMB ve ECB toplantılarının ardından beklentilerin gerçekleşmesi ile bir miktar realizasyonlar gördük. Bugün de 79300 seviyesinin üzerine yerleşmekte güçlük çekmesi durumunda kar satışları öğleden sonra etkili olabilir. Bilanço beklentileri hisse bazlı hareketlilik yaratmaya devam edecektir. Bugün için içeride Türkiye tüketici güven endeksi verisini alacağız. Piyasa üzerinde etkisi beklenmiyor. Kurdaki seyir yine etkili olacak. Dışarıda ise önemli verisi akışı bulunmuyor.


BIST 100 Endeksi 


Endeks 79300 direncini geçmekte zorlanıyor. Bu seviyelerde başarısız kalması durumunda 78300 desteğine doğru geri çekilmeler görebiliriz. Endeksin yükselişini güçlü bir şekilde sürdürebilmesi için 79300 direncinin geçilmesi gerekli. 



Dirençler: 79300-80800-82800

Destekler: 78300-76100-75000



BIST 30 Endeksi ve VIOP 


BİST 30 endeksi ise 97600 seviyesine yakın noktalardan satış baskısı yiyor. Endeks 97600 seviyesini geçemez ise 96300 desteği yeniden test edilebilir. Güçlü seyir için 97600 seviyesinin geçilmesi gerekli. BIST VIOP endeks kontratında ise uzun pozisyonlar 96300 endeks seviyesi stop loss olmak kaydıyla denenebilir. Kısa pozisyonlar için riskli görünüm mevcut. 



Dirençler Bist-30: 97600-98800-102200

Destekler Bist-30: 96300-93200-91800


Küresel Ekonomik Gelişmeler


Türkiye

TCMB Ekim ayı para politikası kurulu toplantısında faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Marjinal fonlama oranını %8.25, politika faizini %7.50 ve borçlanma faizini de %7.25 seviyesinde sabit bıraktı. Toplantı sonrası yapılan açıklamalarda, döviz kuru ve diğer maliyet unsurlarındaki gelişmelerin enflasyon görünümündeki iyileşmeyi sınırladığını ve para politikasında sadeleşme sürecindeki bir sonraki adımın yönü ve zamanlamasının verilere göre şekilleneceği belirtildi. 



Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli açıklamalarında, başkanlık sistemini içeren düzenlemelerin Ocak ayı içerisinde Meclis’e girebileceğini, referandum için Nisan, Mayıs aylarını uygun tarihler olarak değerlendirmenin mümkün olabileceğini belirtti. 



Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem yapmış olduğu konuşmasında, Dolar kurundaki bu atakların spekülatif olduğunu ve Türkiye’nin kuru sabit tutan bir politika izlemediğini vurguladı. Fed yöneticilerinin gidişat için net görüşe sahip olmadığını ve jeopolitik risklerin ihracat bazında sorun olabileceğini ancak kalıcı etki olmayacağını da belirtti. 



TCMB haftalık para ve banka istatistiklerine göre, 14 Ekim ile biten haftada Merkez Bankası toplam rezervleri 119 Milyar 452 Milyon Dolar ve brüt döviz rezervleri de 100 Milyar 927 Milyon Dolar olarak açıklandı. 



ABD

ABD’de mevcut konut satışları Eylül ayında 5.47 milyon adet olarak açıklandı. Bir önceki ayın rakamı 5.33 milyon adetten 5.30 milyon adete revize edildi. 



Eylül ayında ABD’de öncü gösterge endeksi beklentiler çerçevesinde %0.2 olarak açıklandı. 



ABD’de Philadelphia Fed iş ortamı görünümü Ekim ayında 9.7 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. 

ABD’de 15 Ekim ile biten haftada ilk işsizlik başvuruları beklentilerin üzerinde 260 bin kişi olarak açıklanırken, bir önceki haftanın rakamı 246 binden 247 bine revize edildi. 8 Ekim ile biten haftada devam eden işsizlik başvuruları da 2.05 milyon kişi olarak açıklandı. 



Avrupa

Avrupa Merkez Bankası Ekim ayı para politikası kurulu toplantısında faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Banka politika faizini %0'da sabit tuttu. Mevduat faizini -%0.4 ve marjinal borç verme faizini %0.25'te bıraktı. Aylık varlık alım programı da 80 milyar Euro'da kaldı. 



Avrupa Merkez Bankası Mario Draghi yapmış olduğu konuşmasında, varlık alım programının gerekli görülürse Mart 2017 sonrasında da sürdürme eğiliminde olduklarını belirtti. Ekonomide ılımlı toparlanmanın olduğunu, görünümün aşağı yönlü risklere bağlı olmayı sürdürdüğünü, enflasyonun gelecek aylarda yükseleceğini ve 2017-2018 döneminde hız kazanmasını beklediklerini belirtti. 



İngiltere’de perakende satışlar Eylül ayında beklentilerin altında aylık bazda %0 ve yıllık bazda %4.1 olarak açıklandı. Aynı dönemde, çekirdek perakende satışlar bir önceki aya göre -%0.1’den %0’a artış kaydederken, geçen yılın aynı dönemine göre %6.2’den %4.0’a geriledi. 



Şirket Haberleri 



LOGO YAZILIM / LOGO -

EAS Solutions ve Logo Teknoloji tarafından daha önce yapılan anlaşma sonucunda 20 Ekim 2016 tarihinden itibaren yerinde tanıtım toplantıları yapılacağı duyuruldu.



TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI / VAKBN -

GMTN programı dahilinde Türkiye dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere ABD Doları cinsinden tahvil ihracı düzenlenmesi konusunda yetki verdiğini duyurdu.



REYSAŞ GYO / RYGYO –

Şirket, Eskişehir İli üzerinde bulunan 3.987 m2'lik depolama alanı Hoşcan Lojistik'e 31/12/2016 tarihine kadar kiraya verdiğini ve 31/12/2016 tarihine kadar yaklaşık KDV dahil 50.000 TL gelir elde edileceğini bildirdi.



DENİZBANK / DENIZ -

Bana ortalık alaeyhine açılan davada herhangi bir gelişme olmadığını duyurdu.

ATA GYO / ATAGY - Şirket, Nevşehir İlinde bulunan gayrimenkulün kaba inşaat işleri için yapılan ihalede, 390.000,00 TL + KDV ile en düşük fiyat teklifini veren, Camı Cedit  Mah. Lale Cad. Sağlık İş Hanı  N13/4 Nevşehir  adresinde mukim Tema Asansör Aksesuar İnş. Taah. Mim. Müh. Tic.  Ltd. Şti.'ne yaptırılmasının onaylanmasına karar verdiğini bildirdi.



YAPI VE KREDİ BANKASI / YKBNK -

Banka çeşitli tertip ve vadelerde yurtdışında ihraç edilmek üzere 1.000.000.000 EUR veya muadili yabancı para veya Türk Lirası tutarına kadar ipotek Teminatlı Menkul Kıymet ihracına ilişkin ihraç belgesinin SPK tarafından onaylandığını bildirdi.



ALKİM ALKALİ KİMYA / ALKIM -

Şirket, yıllık 100.000 ton kapasiteli Potasyum Sülfat Tesisi Yatırımının fizibilite çalışmalarına başlanılması için Yönetim Kurulu Kararı aldığını bildirdi.



FRİGO-PAK GIDA FRIGO -

Şirket, bazı ödemelerinde temerrüde düştüğü ve bazı alacaklar nedeniyle şirket varlıkları üzerine haciz uygulama girişiminde bulunulduğunu bildirdi. Şirket varlıklarının talan olmaması ve tüm menfaatlerin korunması amacıyla iflas erteleme ve ihtiyati tedbir kararı almak için 08.07.2016 tarihinde alınan Yönetim Kurulu kararı ile 11.07.2016 tarihinde mahkemeye müracaat edildiğini, ihtiyati tedbir kararı alınıncaya kadar bu durumun açıklanmasının ertelendiğini duyurdu.


TACİRLER YATIRIM HOLDİNG / TCHOL -

Şirket B Grubu paylarından, 266.743 adet pay bedeli Smart İnvest tarafından Tacirler Yatırım'a ödenmiş, B grubu 266.743 adet payın Smart İnvest Enerji Yatırımları San. Tic A.Ş.'ne devri 20.10.2016 tarihi itibariyle gerçekleştiğini bildirdi.



GSD HOLDİNG / GSDHO –

Şirket’inbağlı ortaklığı olarak Hollanda'da kuruluşu tamamlanan GSD Shipping B.V. şirketine 5 milyon ABD doları sermaye ile %100 pay oranında iştirak edilmesine karar verilmiştir.



VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ / VERTU -

Anel Telekom'un satışı konusunda devam eden sürecin kolaylaştırılması bakımından,  Anel Telekom aleyhine şirkete açılan ve halen derdest olan davalardan feragat edilmesine ilişkin Anel Telekom ve Anel Elektrik'in şirkete yaptığı yazılı başvuruyu değerlendiren Şirketin Yönetim Kurulu 20.10.2016 tarihli toplantısında, söz konusu yazılı beyan ve talep doğrultusunda mevcut davalardan feragat edilmesine karar vermiştir.



ANEL ELEKTRİK / ANELE -

Şirket, Acredo Technology BV hisse devir sözleşmesinde öngörülen şartları zamanında yerine getirebilmek için 30 Kasım 2016 tarihine kadar ek süre tanınmasını talep etmiş olup , bahse konu süre şirket tarafından uygun görülerek alıcıya 30 Kasım 2016 tarihine kadar ek süre tanındığını bildirdi.



ÇEMTAŞ ÇELİK MAKİNA / CEMTS -

Şirket, 22 Mart 2016 tarihli Olağan Genel Kurulumuz' da alınan "Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. hisselerinin değerlendirilmesi ve gerekirse satışıyla ilgili yetki çerçevesinde", Şirketimizin sahip olduğu Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. hisselerinin işlem hacmi yüksek aracı kurumlar ile komisyon oranları da görüşülerek 31/12/2016 tarihine kadar hissenin, uygun piyasa şartları ve en iyi fiyat ortalaması ile satışı için, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Üye Sn. M. Cüneyt PEKMAN, Yönetim Kurulu Üyesi Sn. H. Nalan TÜZEL ve Genel Müdür Sn. Nuri ÖZDEMİREL' e müştereken yetki verilmesine, oybirliği ile karar vermiştir.



EREĞLİ DEMİR ÇELİK / EREGL –

Şirket 2016 yılı 3Ç dönemde  495.8 mn TL net kar açıkladı. Geçen yıl aynı önemde 308.9 mn TL kar etmişti. Bu sonuçla birlikte 2016 yılı 9 aylık dönemde 977.8 mn TL net kar oluştu. Geçen yıl  aynı dönem 1088.1 mn TL. 


İntegral Menkul Değerler - BIST Günlük Bülteni


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar