Güzeloğlu: QNB ile gücümüze güç kattık

QNB’nin yaygınlığı ve gücüyle bireysel bankacılık ve kurumsal bankacılıktaki güçlü deneyimlerinin bir araya gelmesiyle proje finansmanı ve dış ticaretin finansmanı konusunda daha aktif rol alacaklarının altını çizen Güzeloğlu, “QNB ile gücümüze güç kattık"dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

QNB Finansbank, 2016 Eylül dönemine ait bilançosunu açıkladı. Buna göre, bankanın toplam aktifleri, 30 Eylül 2016 tarihi itibarıyla, 2015 yılsonuna kıyasla yüzde 10 oranında artarak 93 milyar 988 milyon TL olarak gerçekleşti. 2015 yılı sonuna kıyasla toplam krediler, yüzde 7 oranında artarak 61 milyar 424 milyon TL’ye, müşteri mevduatı ise yüzde 4 oranında artarak 49 milyar 62 milyon TL’ye ulaştı.
2016 yılının ilk dokuz aylık döneminde net faiz gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında artarak 3 milyar 292 milyon TL olurken, net ücret ve komisyon gelirleri 1 milyar TL civarında gerçekleşti. Bankanın vergi öncesi karı 1 milyar 63 milyon TL, net dönem karı ise 851 milyon TL oldu. Bankanın toplam özkaynakları bir önceki yılsonuna göre yüzde 8 oranında artarak 9 milyar 704 milyon TL’ye ulaşırken, 30 Eylül 2016 tarihi itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 14,5 olarak gerçekleşti. QNB Finansbank 30 Eylül 2016 tarihi itibarıyla toplam 630 şube ve 12.398 çalışan sayısı ile faaliyet gösteriyor.
Güzeloğlu: Gücümüze güç kattık

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2016 yılında Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük finansal kurumu QNB’nin ana sermayedarı olmasıyla bankanın yeni bir aşamaya geldiğini söyledi. QNB’nin yaygınlığı ve gücüyle bireysel bankacılık ve kurumsal bankacılıktaki güçlü deneyimlerinin bir araya gelmesiyle proje finansmanı ve dış ticaretin finansmanı konusunda daha aktif rol alacaklarının altını çizen Güzeloğlu, “QNB ile gücümüze güç kattık. Rakamlar yolumuza istikrarlı bir şekilde devam ettiğimizi bir kez daha gösterdi. Yeni sermayedarımız QNB’nin global bilgi birikimi, bölgesel güçlü konumu ve Türkiye pazarına yönelik güçlü iddialarının da etkisiyle gelecek dönemde daha büyük başarıların bizi beklediğine inanıyoruz” dedi. 

Güzeloğlu, dinamizmi ve yenilikçiliği ile daima pazardaki fırsatları görebilen finansçıları başarılarından dolayı kutladı.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar