Hacker tehdidi, film gösterimini iptal ettirdi

Sony Pictures, hacker grubunun sinemaları bombalama tehdidi sonucu filmin New York prömiyerini iptal etti. Hacker grubu GOP'nin (Guardians of Peace), Kuzey Kore ile ilgili komedi filmi The Interview’u gösterime sokacak olan sinemaları bombalama tehdidi sonucunda Sony, filmin New York prömiyerini iptal etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hacker grubu GOP'nin (Guardians of Peace), Kuzey Kore ile ilgili komedi filmi The Interview’u gösterime sokacak olan sinemaları bombalama tehdidi sonucunda Sony, filmin New York prömiyerini iptal etti. 


25 Aralık Noel günü tüm ABD'de vizyona girmesi planlanan filmin New York prömiyeri, 18 Aralık akşamı Sunshine sinemalarında yapılacaktı.


Sony sözcüsü, 25 Aralık'ta filmin vizyona gireceği sinemalara, "filmi göstermemekte serbest olduklarını" ifade etti.


Sanal korsanlar yayınladıkları tehdit mesajında filmin gösterileceği sinemalardan uzak durulmasını belirtmiş ve filmi gösterime sokan sinemalara bir saldırı yapılabileceğinin sinyalini vermişti. Grup ayrıca filmin vizyona gireceği Noel gününde en büyük sürprizi yapacaklarını söylemişti.

 

The Interview izleyicilerini "terörü komik bulanlar" olarak nitelendiren GOP, mesajında, bu kişilerin nasıl acı bir kaderle lanetlendiğinin hem filmin galasında hem de diğer gösterim alanlarında kanıtlanacağı öne sürmüş ve "11 Eylül 2001'i hatırlayın" yazmıştı.


GOP ayrıca, bombalama olayında sorumlunun Sony Pictures kabul edilmesi gerektiğini belirtmişti.



Kaynak: Fortune Türkiye

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar