Haftanın gündemi! Takip edilecek veriler - 07 Kasım 2016

Bu hafta piyasaların gözü 8 Kasım'da gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimlerinde olacak. Küresel piyasalar, geçen hafta artan dolar talebi ile tedirgin bir görünüm ortaya koyarken, yeni haftada ABD Başkanlık seçimlerine odaklanacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalar, geçen hafta artan dolar talebi ile tedirgin bir görünüm ortaya koyarken, yeni haftada ABD Başkanlık seçimlerine odaklanacak. Piyasalar ayrıca Salı günü açıklanacak olan Eylül ayı sanayi üretim verisi rakamlarına ve yoğun veri akışına odaklanacak.


HAFTANIN GÜNDEMİ

Bu hafta piyasaların gözü 8 Kasım'da gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimlerinde olacak. Her iki aday arasındaki farkın kapanması, Clinton'un kazanacağına inanan piyasalarda oynaklığı artırdı. Trump'ın seçilmesi durumunda Fed Başkanı Yellen'ı görevinden alacağını belirtmesi, uygulayacağı ekonomi politikalarına ilişkin belirsizlik küresel piyasalarda sert dalgalanmalara neden olabilir. Küresel risk iştahında azalma olacağı için gelişmekte olan para birimlerinde sert düşüşler görebiliriz ki, bundan Türk Lirası da olumsuz etkilenecektir. 



Hillary Clinton'un başkan seçilmesi durumunda küresel piyasalar daha olumlu tepki yerse de içeride doların ateşinin ne kadar düşeceği belirsiz. 



Salı günü açıklanacak olan Eylül ayı sanayi üretim verisi sonrası 3. Çeyrek büyümesine ilişkin daha net bir fikir sahibi olacağız. Arındırılmamış sanayi üretimine ilişkin yıllık medyan tahmin yüzde 1,18 şeklinde oluşurken, arındırılmış sanayi üretimi medyan tahmini yüzde 2,41 oldu. Ağustos ayında takvim etkisinden arındırılmamış sanayi üretimi yüzde 2,8, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise yüzde 2,2 seviyesinde gerçekleşmişti. 



Cuma günü açıklanacak ödemeler dengesi istatistiklerinde cari açığın genişlemeye devam ederek 33 milyar dolara yükselmesi beklenmekte. Ağustos ayında Cari işlemler Dengesi 1,776 milyar dolar açık verirken, 12 aylık birikimli cari açık 28,931 milyar dolardan 31,019 milyar dolara yükselmişti. Orta Vadeli Plan'da 2016 yılında cari işlemler dengesi 28,6 milyar dolar açıktan 31,6 milyar dolara yükseltilirken açığın GSYH oranı yüzde 3,9'dan yüzde 4,3'e revize edilmişti. içeride yükselen siyasi tansiyonun etkilerini ise kurlar üzerinde görmeye devam edebiliriz. 



Ekonomi Takvimi


VERİ TAKVİMİ

 

7 Kasım : Hazine Nakit Gerçekleşmeleri, Euro Bölgesi Sentix Güven Endeksi



8 Kasım : Sanayi Üretim Endeksi, ABD Başkanlık Seçimleri



11 Kasım : Ödemeler Dengesi İstatistikleri, Dış Ticaret Endeksleri, Sanayi Ciro Endeksi 



Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar