Haftanın kazandıranı Alarko Holding

Bu hafta yüzde 15,85 prim ile yatırımcısına en çok kazandıran hisse Alarko Holding oldu. Bu hafta, yatırım araçlarından borsa ve döviz kazandırırken, altın kaybettirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bu hafta, yatırım araçlarından borsa ve döviz kazandırırken, altın kaybettirdi.


Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 0,92'lik kazançla 96.861 puandan kapattı. Endeks, hafta içinde en düşük 95.191 puanı, en yüksek ise 98.661 puanı gördü.


Haftanın "en"leri

BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 15,85 ile Alarko Holding oldu. Söz konusu hisse senedini yüzde 13,58'lik artışla İttifak Holding, yüzde 9,30'luk yükselişle de İhlas Holding izledi.


Hafta kapanışında en çok değer kaybeden hisse ise yüzde 3,98 ile Verusa Holding oldu. Bu hisseyi yüzde 3,84'lük düşüşle Tofaş Oto. Fab., yüzde 3,29'luk azalışla da Tat Gıda takip etti.


Borsa İstanbul'da en yüksek işlem hacmi 4 milyar 409 milyon lirayla Garanti Bankası'nda olurken, bu şirketi 3 milyar 625 milyon lirayla Türk Hava Yolları, 1 milyar 903 milyon lirayla Petkim takip etti.


Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören en değerli şirketler 42 milyar 857 milyon lirayla Koç Holding, 35 milyar 490 milyon lirayla Garanti Bankası ve 32 milyar 448 milyon lirayla da Akbank şeklinde sıralandı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar