Halkbank, 2015 yılında bin 500 personel alacak

İlk 3 ayda toplam kredilerini 143 milyar liraya ulaştıran Halkbank, aynı dönemi 584 milyon lira net karla kapattı. Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, bu yıl 50 şube açarak, 1.500 yeni istihdam hedeflediklerini ifade etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Halkbank yılın ilk çeyreğinde hedefleriyle uyumlu sonuçlar elde etti. Toplam kredilerini 2014 yılsonuna göre yüzde 6.3 artırarak 143 milyar TL'ye yükselten bankanın nakdi kredileri 108.4 milyar TL, toplam mevduatı ise 106.8 milyar TL oldu. Aktif toplamında üç aylık dönemde yüzde 3.8 artış elde eden Halkbank'ın ilk çeyrek karı 584 milyon TL olarak gerçekleşti. 2015 yılına güçlü bir başlangıç yaptıklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu şunları söyledi:


'Olumlu katkılarda bulunacağız'


"Küresel ekonomilerde devam eden durgunluğun 2015 yılının ilk çeyreğinde de etkisini sürdürdüğünü görüyoruz. ABD ekonomisi toparlanmaya başlasa da, diğer ekonomiler için hala durgunluk riskinin olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum Türkiye ekonomisi için de geçerli, küresel durgunluğun yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi üzerinde de etkili olduğunu düşünüyoruz. Ancak önümüzdeki dönemde Avrupa'daki parasal genişlemenin fon akımlarını destekleyeceğini ve zayıf Euro'nun da desteğiyle toparlanma eğiliminde olan Avrupa ekonomisinin Türkiye'nin büyümesini olumlu etkileyebileceğini öngörüyoruz. Bankacılık sektörünün de katkıda bulunacağı bu tablo, aynı zamanda sektörün büyümesi için de olumlu sonuçlar doğuracaktır. Tüm bu gelişmeler ışığında bankacılık sektörünün karlılık oranlarını koruyacağına inanıyoruz. Biz de Halkbank olarak hem paydaşlarımıza hem de ülke ekonomisine olumlu katkılarda bulunacağız."


'1.500 kişiyi işe alacağız'


Yılsonu için aktif büyüklükte yüzde 13-15, mevduatta yüzde 13-15, nakdi kredilerde ise yüzde 16 - 18 arasında büyüme hedeflediklerini belirten Taşkesenlioğlu "Mart sonu itibariyle elde ettiğimiz sonuçların bizi adım adım bu hedeflerimize taşıdığını görmekten mutluluk duyuyoruz" dedi. KOBİ'lerin farklı ihtiyaçlarına uygun ürün ve hizmetler sunduklarını belirten Taşkesenlioğlu şunları söyledi: "Halkbank olarak reel sektörün gelişimini ve büyümesini çok önemsiyoruz, girişimcilik kültürünün gelişmesi de önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda sunduğumuz Girişimci Kredisi ürünümüzle, farklı deneyimlere ve farklı alanlarda iş fikirlerine sahip girişimciler için farklı limitlerde kredi seçenekleri sunuyoruz. Ayrıca eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizle de reel sektörün yanındayız." 2015'te 50 şube açmayı hedeflediklerini belirten Taşkesenlioğlu, "Böylece şube sayımız bine yaklaşacak. Ayrıca 1.500 kişiyi de işe almayı hedefliyoruz" dedi.


Balkanlar'da büyüyor


Faaliyetlerini bölgenin güçlü bankası olma hedefiyle sürdüren Halkbank'ın Balkanlar'da büyüme stratejisi doğrultusunda Sırbistan'da bankacılık faaliyetinde bulunan Cacanska Banka'nın yüzde 76.76'sının satın aldığını hatırlatan Taşkesenlioğlu "Bu sayede Türkiye-Sırbistan arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Cacanska Banka'nın Bankamızın karlılığına ve büyüme hedeflerine de katkıda bulunacağına inanıyoruz. Balkanlar'daki büyümemizi bundan sonra da sürdüreceğiz" dedi. (Star)

Kategoriler Gündem
Yorumlar