Halkbank global oluyor

Halkbank, Sırbistan'da faaliyet gösteren 23.5 milyon euro sermayeli Cacanska Bank'ın yüzde 77'sini satın aldı. Açıklamada, Halkbank'ın bu işlem için 10 milyon euro ödediği belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Açıklamada, Halkbank'ın bu işlem için 10 milyon euro ödediği belirtildi.



Toplam 112 milyar liralık kredi hacmi ve 100 milyar lirayı aşan mevduatıyla Türkiye'nin önde gelen bankalarından olan Halkbank, dünyaya açılıyor. Türk bankacılık sektöründe üçüncü olan Halkbank, Sırbistan'da faaliyet gösteren Cacanska Bank'ın yüzde 76.76'sını satın aldı. Banka, hisseler için 10.1 milyon euro ödedi. Cacanska Banka, 11 ildeki 23 şubesi ve toplam 390 personeli ile faaliyet gösteriyor. Hisselerinin Halkbank'a devredilmesiyle birlikte bir reorganizasyon sürecine girecek olan bankanın başta Belgrad olmak üzere ülke genelindeki şube ağının genişletilmesi hedefleniyor. 


TÜRK YATIRIMLARI ARTAR 


Cacanska Banka'nın satın alım kararının Halkbank'ın bölgesel büyüme stratejisi çerçevesinde atılan bir adım olduğunu belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu "Bu satın almanın Sırbistan'daki Türk yatırımlarının artmasına ve piyasanın büyümesine katkıda bulunacağına inanıyoruz. Halkbank olarak Türkiye ile Sırbistan arasında bir köprü görevi üstlenmeyi hedefliyoruz. Bu sayede reel sektöre verdiğimiz desteği Sırbistan'da da sürdüreceğiz" dedi. Genel Müdür Taşkesenlioğlu, Cacanska'nın bankanın kârlılığına katkısının da olacağını belirtti. 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar