Halkbank'tan ilk üç ayda 680 milyon lira kar

Halkbank, 2016'nın ilk çeyreğinde toplam kredilerini 173,5 milyar liraya, net karını 680 milyon liraya yükseltti... Halkbank, 2016'nın ilk çeyreğinde toplam kredilerini 173 milyar 509 milyon liraya, net karını 680 milyon liraya yükselttiğini duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Halkbank, 2016'nın ilk çeyreğinde toplam kredilerini 173 milyar 509 milyon liraya, net karını 680 milyon liraya yükselttiğini duyurdu.


Halkbank'tan yapılan yazılı açıklamada, ilk çeyrek sonunda da hedeflerle uyumlu sonuçlar elde edildiği belirtilerek, 2015 yılı sonuna göre toplam aktiflerin yüzde 4 artışla 195 milyar 328 milyon liraya, toplam kredilerin aynı dönemde yüzde 4,2 artışla 173 milyar 509 milyon liraya yükseldiği belirtildi.


Bankanın toplam mevduatı 125 milyar 862 milyon olurken, KOBİ kredilerinin de dahil olduğu toplam ticari kredileri ise 2015 yıl sonuna göre yüzde 5,4 artışla 105 milyar 102 milyon liraya ulaştı.


2016'nın ilk çeyreğinde net karın 680 milyon liraya çıktığı belirtilen açıklamada, "Banka, yüzde 13,7 oranındaki özkaynak karlılığı ile sektörün verimli bankaları arasında yer alırken, güçlü bilanço yapısı ve verimlilik odaklı yönetim anlayışı da sermayesini en verimli kullanan kuruluşlar arasında yer almasını sağladı" ifadeleri yer aldı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Türkiye'nin yeni yıla sanayi üretiminde bir artışla başladığına ve mart ayı ihracat performansındaki düzelmenin tüm sektörlerde hissedilmeye başladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:


"Piyasalara hakim olan istikrar ve güven ortamının bankacılık sektörü üzerinde doğrudan olumlu etkisi oldu. Gıda fiyatlarındaki düşüşle birlikte mart ayında yıllık bazda TÜFE'nin yüzde 7,46'ya kadar gerilemesi, enflasyon oranlarındaki iyileşme eğiliminin sürdüğünün habercisi oldu. Sanayi üretimi ve enflasyon rakamlarına yansıyan bu eğilim, Mart ayında ihracatın yıllık bazda yüzde 2,3 artarak 12,8 milyar dolara ulaşmasıyla devam etti. İhracatçılarımız gösterdikleri performansla, ihracatta tekrar bir artış sağlarken, Türkiye ekonomisi 2016 yılının ilk çeyreğinde çeşitli faktörlerin etkisiyle olumlu bir tablo çizdi. Halkbank olarak bir sıçrama yılı olarak gördüğümüz 2016 yılında da çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye, ülkemize değer katacağına inandığımız işlerin bir parçası olmaya kararlıyız."


Bu yıl hem toplam aktiflerde hem de kredilerde yüzde 16'lık bir büyüme beklediklerini dile getiren Taşkesenlioğlu, "2016'da çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürerek ekonomimizin büyümesine katkı sağlarken, sosyal sorumluluk alanında duyarlılığımızı yansıtacak projelerde yer almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar