Halkbank'tan Sırbistan'a dördüncü şube

Sırbistan'daki Cacanska Bank'ın hisselerinin çoğunluğunu satın alarak geçen yıl burada faaliyete başlayan Halkbank, dördüncü şubesini açtı. Pancevo şehrindeki açılış töreninde, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic,Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Pancevo Belediye Başkanı Sasa Pavlov da yer aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Pancevo şehrindeki açılış töreninde, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic,Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Pancevo Belediye Başkanı Sasa Pavlov da yer aldı.


Ljajic, burada yaptığı konuşmada, faaliyetlerini Sırbistan'a yayma kararı aldığı için Halkbank yönetimine teşekkür ederek, bu kararın, Sırbistan'ın sadece Türk yatırımcılar için değil, diğer ülkelerden gelecek yatırımcılar için de iyi bir adres olduğu konusunda referans olduğunu kaydetti.


Halkbank'ın Sırbistan'a gelmesinin ardından daha fazla Türk yatırımcıyı ülkeye beklediklerini söyleyen Ljajic, "Bu konuda iyimseriz. Bu yıl ülkemizdeki Türk firmalarının sayısının artmasını bekliyoruz." dedi.


Ljajic, Bosna Hersek ve Makedonya gibi ülkelerde de Türk bankalarının faaliyet göstermeye başlamasının ardından Türk yatırımlarının arttığına dikkati çekerek, bu bankaların yatırımcılar için mali bir güvence teşkil ettiğini ifade etti.


Türkiye ile Sırbistan arasında ekonomi ve ticaret alanında en iyi ilişkilerin bulunduğu bir dönemden geçildiğini aktaran Ljajic, geçen yıl iki ülke arasındaki ticaret hacminin 750 milyon avro olduğunu, yakın zamanda bunu 1 milyar avroya çıkarmak istediklerini söyledi.


Belgrad Büyükelçisi Bozay da Sırbistan'a büyükelçi olarak geldiği ilk zamanlarda birçok Türk iş adamının kendisine ülkede Türk bankası olup olmadığını sorduğunu kaydederek, "Maalesef o zaman yoktu. Onlar da genellikle düşüneceklerini söyleyip geri dönerlerdi." dedi.


Türk iş adamlarının bu talebi üzerine önce Başbakan Yardımcısı Ljajic, ardından Başbakan Aleksandar Vucic ile görüştüklerini aktaran Bozay, onların da onayını aldıktan sonra banka yönetimi ile görüştüğünü ve bu çabaların sonucu olarak Halkbank'ın Sırbistan'da faaliyet göstermeye başladığını anlattı.


Bozay, Türk iş adamlarının artık burada bir Türk bankasının varlığından haberdar olduğunu belirterek, Halkbank'ın gelişiyle Pancevo ekonomisinin de gelişeceğinden emin olduğunu kaydetti.


Geçen yıl Cacanska Bank'ın hisselerinin çoğunluğunu satın alan Halkbank'ın başkent Belgrad'da üç şubesi bulunuyor.


Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar