Harker: ABD ekonomisi normal

Philadelphia Fed Başkanı Harker, "ABD ekonomisi normal ve istihdam piyasası sağlıklı"dedi. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, ABD ekonomisinin şu anda "normal" olduğunu ve istihdam piyasasısının aşağı yukarı "tam sağlıklı" durumda bulunduğunu belirterek, bu yıl 2 faiz artırımı daha yapılmasına desteğini tekrar etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, ABD ekonomisinin şu anda "normal" olduğunu ve istihdam piyasasısının aşağı yukarı "tam sağlıklı" durumda bulunduğunu belirterek, bu yıl 2 faiz artırımı daha yapılmasına desteğini tekrar etti. 


"İşler iyi görünüyor ve şu anda ekonomi normal. Bu yıl 2 faiz  artırımı daha yapılmasını uygun görmeye devam ediyorum" diye konuşan  Harker, "İstihdam piyasasına baktığımızda az, çok tam sağlıklı  olduğunu, çok az atıl kapasite bulunduğunu görüyoruz" dedi.  


Harker konuşmasında geçtiğimiz ay yüzde 4,4'e gerileyen işsizlik  oranının gelecek yıl sonuna kadar yüzde 4,2'ye düşeceğini tahmin  ederken, istihdam artışının yıl sonuna kadar aylık ortalama 200 bin  civarında kalacağını öngördü. 2018 yılında ise bu rakamın gerilemesini  bekliyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar