Hazinenin tahvil ihracına 3 katı talep

Hazine Müsteşarlığınca, dolar cinsinden Şubat 2045 vadeli tahvilin ihraç miktarının 1,5 milyar dolar olarak gerçekleştiği, tahvile toplamda 150’den fazla yatırımcının, ihraç tutarının yaklaşık 3 katı talep gösterdiği bildirildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Müsteşarlıktan yapılan açıklamada, bu yıl dış finansman programı çerçevesinde dolar cinsinden Şubat 2045 vadeli tahvilin artırımı (reopening) için dün BNP Paribas, Goldman Sachs ve JP Morgan’a yetki verildiği hatırlatıldı.


Söz konusu ihracın bugün fiyatlandığına işaret edilen açıklamada, ihraç miktarının 1,5 milyar dolar olarak gerçekleştiği kaydedildi.


İhraç tutarının 4 Mayıs tarihinde hesaplara gireceği belirtilen açıklamada, kupon oranı yüzde 6,625 olan söz konusu tahvilin yatırımcıya getirisinin yüzde 5,4 olduğu bildirildi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:


"Tahvile toplamda 150’den fazla yatırımcı, ihraç tutarının yaklaşık 3 katı talep göstermiştir. Tahvilin yüzde 40'ı ABD'deki, yüzde 32’si İngiltere’deki, yüzde 11’i diğer Avrupa ülkelerindeki, yüzde 9’u diğer ülkelerdeki ve yüzde 8’i Türkiye’deki yatırımcılara satılmıştır. Bu tahville birlikte 2016 yılında uluslararası sermaye piyasalarından tahvil ihracı yoluyla en fazla 4,5 milyar dolar tutarına kadar gerçekleştirilmesi planlanan dış finansman programının 3 milyar dolarlık kısmı tamamlanmıştır."


Kategoriler Ekonomi
Yorumlar