Hedef girişim borsaya geliyor

Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (GSYO) halka açılıyor. Hedef GSYO, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) izni ile kurulu 11 adet girişim sermayesi yatırım ortaklığı arasında yaklaşık 24 milyon lira özkaynak toplamı ile sektörde 8. sırada bulunuyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin özkaynaklarına göre ise 6. sırada yer alan Hedef GSYO’nun hisselerinin yüzde 74.75’i halka arz edilecek. Şirket, SPK’nın onayı sonrasında yapılacak halka arzdan 20 milyon TL’nin üzerinde bir gelir bekleniyor. Arzdan elde edilecek gelir, grup şirketlerinden Hedef Portföy’ün sermaye artırımında kullanılacak.


Hedef GSYO’nun yatırımları arasında traktör ve dizel motor üretiminde bulunan TÜMOSAN, alternatif enerji sektöründen Afyon Jeotermal Yatırımlar ve Platform Turizm bulunuyor.


A1 Capital liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda Hedef Girişim’in 20 milyon lira olan çıkarılmış sermayesinin 14 milyon 950 bin TL’lik kısmı satışa çıkarılacak. Halka arz sabit fiyatla talep toplama yöntemi ile borsa Birincil Piyasa’da yapılacak ve iki gün sürecek.

Hedef Girişim Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Balaban, 2013 yılında gerçekleşen 35 işlemde finansal yatırımcıların en fazla ilgi gösterdikleri sektörlerin üretim, E-ticaret, yiyecek-içecek, gayrimenkul ve perakende olduğunu belirterek, “Bu sektörlere yapılan yatırımların yaklaşık büyüklüğü 1.4 milyar dolar seviyesinde” dedi.








Kaynak: Milliyet

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar