HSBC, 25 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

İngiltere’nin en büyük bankası HSBC, gelecek iki yıl içerisinde tüm operasyonlarında yaklaşık 25 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

HSBC’den yapılan açıklamada, bankanın küresel ölçekli yeniden yapılanma stratejisi çerçevesinde tüm operasyonlarından gelecek iki yıl içerisinde toplam 25 bin kişinin işine son verilebileceği belirtildi.  Bankanın küresel operasyonlarında toplam 266 bin kişi istihdam ediliyor. Bankanın son açıklamasıyla birlikte iki yıl içerisinde çalışanlarının yüzde 10 oranında azaltılması bekleniyor.


HSBC’nin küresel operasyonlarında çalışan sayısını azaltarak yıllık ortalama 5 milyar sterlin seviyesindeki tasarruf hedefini tutturmaya çalışacağı beklentisi hakim. En son Cenevre’deki operasyonları üzerinden müşterilerinin vergi kaçırmasına yardımcı olduğu iddialarına ilişkin çok sayıda ülkede hakkında dava açılan banka, yeni yapılanma çerçevesinde İngiltere’de de 8 bin çalışanın işine son vermeye hazırlanıyor.


Bankanın, İngiltere’deki regülatörlerin isteği doğrultusunda ticari ve perakende bankacılığının da ayrı operasyonlar olarak faaliyet göstermesi gerekiyor. Öte yandan HSBC, yönetim merkezini Londra’dan Hong Kong’a taşıma konusunda değerlendirmelerini de sürdürüyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar