HSBC'den 'çıkış' açıklaması

Avrupa`nın en büyük bankası HSBC, Brezilya birimi için satış dahil stratejik opsiyonları değerlendirdiğini açıkladı. Maliyetlerini azaltmak amacıyla Türkiye de dahil olmak üzere kârlılığın düştüğü pazarlardan çıkışı gözden geçiren banka, bugün Brezilya'aki operasyonlarına dair bir açıklama yayınladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Maliyetlerini azaltmak amacıyla Türkiye de dahil olmak üzere kârlılığın düştüğü pazarlardan çıkışı gözden geçiren banka, bugün Brezilya'aki operasyonlarına dair bir açıklama yayınladı.


Bloomberg News'un haberine göre, operasyonların geleceğine dair henüz karar alınmadığı vurgulanan açıklamada, satış da dahil olmak üzere “çeşitli” seçeneklerin değerlendirildiği kaydedildi.


Şubat ayında HSBC CEO'su Stuart Gulliver, Türkiye, Brezilya, Meksika ve ABD'deki operasyonlarının gidişatının bankanın üst düzey yöneticileri tarafından iki haftada bir yapılan toplantılarda tartışıldığını ve elden çıkarılma ihtimallerinin olduğunu söylemişti.


Konuyla ilgili kaynaklar, 4 milyar doları bulması beklenen satış için banka Haziran başı itibariyle bir alıcı seçebileceğini söylemişti. Kaynaklara göre satış için Goldman Sachs yetkilendirdi.

Yorumlar