Hükümet ve HDP'den ortak açıklama

Hükümet yetkilileri ile HDP heyeti Çözüm Süreci'ne ilişkin ortak açıklama yaparak, PKK'yı silah bırakmak için kongreye çağırdı... Çözüm Süreci çerçevesinde hükümet yetkilileri ile HDP heyeti ortak bir açıklama yaptı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Çözüm Süreci çerçevesinde hükümet yetkilileri ile HDP heyeti ortak bir açıklama yaptı. HDP heyeti adına konuşan Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan'ın PKK'yı silah bırakmak adına olağanüstü kongreye çağırdığını açıkladı. 


Önder şöyle konuştu:


''Süreç Cumhuriyet tarihi boyunca varlıkları yatsınan tüm toplumların özgür ve eşit tanınmasıyla gelişmek durumundadır. Çözüm de çözümsüzlüğün de salt bizin toplumlarımızla ilgili olmayıp tüm bölgeyi dünyayı etkileyen bir durumdur.  Bu 30 yıllık çatışma sürecini kalıcı barışa götürürken demokratik çözüme ulaştırmak temel hedefimizdir. Silahlı mücadeleyi bırakma temelinde PKK’yı bahar aylarında olağanüstü kongreye davet ediyorum.


Süreçte resmi, sorumlu, ciddi bir açıklamaya gelindi. Öcalan, PKK’yı olağanüstü kongreyi toplamaya çağırıyorum dedi. Bu tarihi bir niyet beyanıdır. Barışa her zamankinden daha yakınız.


Beklenen tarihi gelişmelerin hayata geçebilmesi için tahkim edilmiş bir çatışmasızlığın elzem olduğuna şüphe yoktur. Biz de HDP heyeti olarak tüm demokratik çevreleri ve barıştan yana olan kesimleri, gelinen bu demokratik müzakere ve çözüm aşamasına güç katmaya davet ediyoruz. Barışa her zamankinden çok daha yakın olduğumuzu bilerek, emek veren ve verecek olan tüm demokrasi güçlerini selamlıyoruz''


Hükümet adına konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ''Çözüm sürecinde tarihi bir aşamadayız. Demokratik siyasetin bir yöntem olarak öne çıkarıldığı açıklamayı çok önemli buluyoruz. Demokrasimiz sorunları konuşabilecek imkan ve kabiliyete ulaşmıştır. Özgüven içinde sorunları tartışmaktan, konuşmaktan geri durmamamız gerekiyor. Yeni anayasayı birçok köklü sorunun çözümünde önemli görüyoruz. İyi niyetli, samimi ve kararlı bir şekilde sürece sahip çıkmamız lazımdır. Temel sorunlarını geride bırakan Türkiye, küresel, bölgesel bir güç haline gelecektir. Biz birlikte Türkiye'yiz ve her şey Türkiye için'' dedi.




Kaynak: Habertürk




Kategoriler Gündem
Yorumlar