İlhami Koç: Aracı kurumların karı zirve yaptı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem’in Ekim sayısında yılın ilk yarısında aracı kurumların karını ve sektör değerlendirmelerini paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TSPB Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin Ekim sayısında sermaye piyasasında yılın ilk yarısında Birlik tarafından derlenen verileri değerlendirdi: “Bu yılın ilk yarısında aracı kurumlarımızın karında önemli bir artış oldu. Sektörün net dönem karı gelirlerin giderlerden daha hızlı artmasıyla, bir önceki yıla göre %81 artarak 306 milyon TL’ye ulaştı. Bu rakam, verileri derlediğimiz 1999 yılından bu yana ulaşılan en yüksek tutar. Rakamlara baktığımızda, gelirlerdeki artışın arkasındaki en önemli etkenin kaldıraçlı alım-satım faaliyetleri olduğunu görüyoruz.”


Koç, ayrıca kaldıraçlı alım-satım işlemlerinin riskleri hakkında yatırımcıların bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı: “Kaldıraçlı alım-satım işlemlerinin 2 yönü var. İlkinde, her eve kolaylıkla girebilen, 24 saat işlem yapılan ve fiyatların dünyanın her tarafından yatırımcıların katılımıyla oluştuğu bir elektronik platformdan bahsediyoruz. Bununla birlikte kaldıraçlı işlemlerin bir de olumsuz yönü var. Bu platformlar, küçük yatırımcıların yüksek kaldıraç nedeniyle sıkça zarar ettiği riskli bir alan. Geçen sürede yaşadıklarımız bu konuda yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu gösterdi. Birlik bünyesinde ayrı bir çalışma komitesi oluşturmuş ve görüşlerimizi Sermaye Piyasası Kurulu ile paylaşmıştık. Kurul tarafından yayınlanan yeni taslaklar, Birlik olarak bizim görüşlerimizin de dikkate alındığı bazı tedbirler öngörüyor.”


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar