'IMF'in merkezi 10 yıl içinde Pekin'e taşınabilir' - 25 Temmuz 2017

IMF Başkanı Lagarde, "IMF'in merkezi 10 yıl içinde Pekin'e taşınabilir"dedi... IMF Başkanı Christine Lagarde, Çin ve diğer büyük gelişmekte olan piyasalardaki büyüme trendlerinin devam etmesi ve bunun IMF'in oy yapısına yansıtılması halinde 10 yıl içinde Pekin'e taşınabileceğini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

IMF Başkanı Christine Lagarde, Çin ve diğer büyük gelişmekte  olan piyasalardaki büyüme trendlerinin devam etmesi ve bunun IMF'in  oy yapısına yansıtılması halinde 10 yıl içinde Pekin'e taşınabileceğini söyledi. 


Washington'da düzenlenen bir toplantıda konuşan Lagarde, böyle  bir taşınmanın olasılıklar arasında olduğunu, çünkü Fon'un büyük  gelişmekte olan piyasaların temsilini artırması gerekeceğini ifade  etti. 


1945 yılında kurulan IMF'in merkezi kurulduğu günden bu yana  ABD'de. ABD'nin IMF'teki yüzde 16,5 oy payı ile kararlar üzerinde etkin veto hakkı var. 


Ekonomistler, Çin7in yıllık yüzde 6'nın üzerinde büyümeyeyi  devam eittirmesi halinde gelecek 10 yılda ABD'yi geride bırakarak  dünyanın en büyük ekonomisi haline geleceğini tahmin ediyorlar.


Oy hakkı yapısını 2010 yılında revize eden IMF, bu yapıya ilişkin yeni bir gözden geçirmeyi gelecek yıl başlatacak. (Foreks)


Kategoriler Ekonomi
Yorumlar