İngiltere konut fiyatları 17 ayın en düşüğünde

İngiltere’nin konut fiyatlarındaki artış Şubat ayında yavaşlama göstererek 17 ayın en düşük artışını kaydetti. İngiltere’nin konut fiyatlarındaki artış Şubat ayında yavaşlama göstererek 17 ayın en düşük artışını gösterdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere’nin konut fiyatlarındaki artış Şubat ayında yavaşlama göstererek 17 ayın en düşük artışını gösterdi. Nationwide Building Society,  gayrimenkul piyasasının “durgun” olduğu yönünde açıklamada bulundu.


Kurumun Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre değerler bir yıl önceye göre yüzde 5.7 yükseldi. Ocak ayında yüzde 6.8’lik bir artış görülmüştü. Fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 0.1 geriledi.


Yeni kuralların mortgage almayı zorlaştırmasının ardından geçtiğimiz yıl yavaşlayan İngiltere’nin konut piyasası, ekonomik toparlanmanın gücünden destek buluyor. Talebi destekleyen unsurlar arasında rekor düşük seviyedeki borçlanma maliyetleri,  emlak vergisi sisteminin revizyondan geçirilerek konut alıcılarının çoğu için maliyetlerin düşürülmesi ve finansal krizden bu yana ilk gerçek ücret artışının görülmesi yer alıyor.


Nationwide baş ekonomisti Robert Gardner, “Geniş anlamda ekonomik ortam, konut piyasasını destekleyici bir seyir izledi. Mortgage faiz oranları tüm zamanların en düşük seviyelerine yakın ve tüketici güveni yüksek. Ancak yine de konut piyasası belirgin bir şekilde durgun seyretti” dedi.



Kaynak: BloombergHT

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar