İngiltere’de dış ticaret açığı beklentinin üzerinde

Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre ülkede geçen yılın aralık ayında küresel dış ticaret açığı 11,55 milyar sterlin seviyesinde olan beklentiyi aşarak 13,58 milyar sterline ulaştı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere’de aralık ayında küresel dış ticaret açığı 13,58 milyar sterline ulaştı.


Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre ülkede geçen yılın aralık ayında küresel dış ticaret açığı 11,55 milyar sterlin seviyesinde olan beklentiyi aşarak 13,58 milyar sterline ulaştı.


Ülkede bir önceki ay (kasım) dış ticaret açığı 12,23 milyar sterlin seviyesinde gerçekleşmişti. Aralık ayında İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle olan dış ticaret açığı ise 4,05 milyar sterlin seviyesinde olan beklentinin üzerine çıkarak 5,18 milyar sterline ulaştı.


ONS verilerine göre ülkede aralık ayında sanayi üretimi aylık bazda yüzde 1,3 azaldı.


Beklenti aralık ayında ülkede sanayi üretiminin aylık bazda yüzde 0,9 azalması yönündeydi. İngiltere’de aralık ayında imalat sanayi üretimi ise aylık bazda beklentiyle uyumlu şekilde yüzde 0,3 artış kaydetti.


Ülkede aralık ayında imalat sanayi üretimi yıllık bazda ise yüzde 1,2 olan beklentinin üzerine çıkarak yüzde 1,4 artış gösterdi.


Dış ticaret verilerini değerlendiren Britanya Ticaret Odaları Birliği (BCC) Başekonomisti Suren Thiru, “İngiltere’nin aralık ayında dış ticaret verilerindeki bozulma hayal kırıklığı yaratıyor. Bu veriler geçen yılın son çeyreğinde dış ticaretin ekonomik büyüme üzerinde baskı oluşturduğunu gösteriyor.” ifadesini kullandı.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar