İngiltere’de işsizlik son 11 yılın en düşüğünde

İngiltere'de mart-mayıs döneminde işsizlik oranı son 11 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 4,9’a geriledi... İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, mart-mayıs ayları arasındaki üç aylık dönemde ülkedeki işsizlik oranı bir önceki dönemde kaydedilen yüzde 5,0 seviyesinden yüzde 4,9’a gerileyerek 2005 yılından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, mart-mayıs ayları arasındaki üç aylık dönemde ülkedeki işsizlik oranı bir önceki dönemde kaydedilen yüzde 5,0 seviyesinden yüzde 4,9’a gerileyerek 2005 yılından bu yana en düşük seviyesini gördü.


İşsizlik oranının mart-mayıs aylarını kapsayan dönemde yüzde 5 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.


İngiltere’de söz konusu dönemde toplam işsiz sayısı bir önceki döneme kıyasla 54 bin azalarak 1,65 milyona geriledi.


Ülkede mayıs ayı itibariyle üç aylık ortalama haftalık kazançlar ise yüzde 2,3 olan beklentinin altında kalarak yüzde 2,2 oranında yükseldi.


Veriler İngiltere’nin Avrupa Birliği referandumu öncesindeki dönemi kapsadığı için analistler işsizlik cephesindeki olumlu verilerin uzun süre devam edemeyeceğini belirtiyor.


Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Capital Economics’in İngiltere ekonomisti Paul Hollingsworth, “Önümüzdeki çeyreklerde İngiltere’de işsizlik oranının yükselmeye başlamasını bekliyoruz.” dedi. 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar