İngiltere'nin kararı ABD ekonomisine engel çıkartacak

Fed Yönetim Kurulu üyesi Powell, "İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı ABD ekonomisi için yeni bir engel ortaya çıkaracak"dedi. Fed Yönetim Kurulu üyesi Jerome Powell, ABD istihdam piyasasında ivmenin hali hazırda yavaşlıyor olabileceği bir ortamda İngiltere'deki referandumdan AB'den ayrılma kararı çıkmasının ABD ekonomisi için yeni bir engel ortaya çıkarabileceğini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fed Yönetim Kurulu üyesi Jerome Powell, ABD istihdam piyasasında ivmenin hali hazırda yavaşlıyor olabileceği bir ortamda İngiltere'deki referandumdan AB'den ayrılma kararı çıkmasının ABD ekonomisi için yeni bir engel ortaya çıkarabileceğini söyledi. 



Powell yaptığı açıklamada, İngiltere'deki referandum sonucunun global riskleri aşağı yönlü hale getirdiğini ve Fed'in görünümü için yeni bir tehdit ortaya çıkarma potansiyeli olduğunu vurguladı. 



İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ABD Doları'nda yol açtığı değer artışının finansal şartlarda çok sayıda Fed faiz artırımına eşit bir sıkılaşmaya yol açtığını savunan Powell, "Bir süre ABD'nin görünümü için ana riskler yurtdışı kaynaklı olacak. İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının bizimki de dahil olmak üzere dünya genelinde ekonomiler için yeni ters rüzgarlar oluşturma potansiyeli var" diye konuştu. 



Powell, likidite veya fonlama baskılarının ortaya çıkması halinde Fed'in hareket geçeceğini belirtirken, şu ana kadar piyasaların düzgün bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. (Foreks)


Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar