İslami sukukun merkezi Türkiye olacak

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Türkiye’yi İslami sukukun merkezi yapmayı hedeflediklerini söyledi. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, 360 TV'de yayınlanan “Ekonomi Trafiği” programının canlı yayın konuğu oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, 360 TV'de yayınlanan “Ekonomi Trafiği” programının canlı yayın konuğu oldu. 


İstanbul’un finans merkezi olma yönünde emin adımlarla yoluna devam ettiğini ifade eden Turhan, “Türkiye 2012 yılında finans merkezleri arasında 71 sırada yer alıyordu. Bugün ise 47’inci sıraya kadar yükseldik. Önümüzdeki dönemde daha üst sıralara yükseleceğiz” dedi. İslami sukukların yaygınlaştırılması için Dünya Bankasına tavsiyelerde bulunduklarını aktaran Turhan, Türkiye’yi İslami sukukun merkezi yapmak istediklerini söyledi. 


Geçtiğimiz aylarda hizmete açtıkları BİST Özel Pazar hakkında da bilgiler veren Turhan, 2014’ün en inovatif girişimi seçilen BİST Özel Pazar’da yeni ve yükselen girişimleri sermaye ile buluşturduklarını söyledi. Teknolojik anlamda çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Turhan, “Nasdaq OMX ile stratejik bir ortaklık gerçekleştirdik. Teknoloji paketi alımını içeren bu stratejik ortaklıkla Nasdaq OMX'in 30 ayrı projede Borsa İstanbul'a hem insan kaynağı olarak hem know-how olarak yardımcı oluyor. Mühendislerimiz çalışmalarına devam ediyor. Bunun yanı sıra Boğaziçi Üniversite ile Borsa İstanbul Kampüsü içerisinde bir finans teknoparkı kuruyoruz” dedi. 


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar