İstanbul Emniyeti'nde "ByLock" operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, ByLock kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 166 rütbeli personelden 120'si yakalandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması çerçevesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan ve şifreli mesajlaşma sistemi ByLock kullandığı tespit edilen 4 üçüncü sınıf emniyet müdürü, 12 dördüncü sınıf emniyet müdürü ile 8 emniyet amiri ve 142 başkomiser, komiser ve komiser yardımcısı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.


Sabah saatlerinde İstanbul'un 26 ilçesi ve 35 ilde eş zamanlı operasyon başlatan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 3 üçüncü sınıf emniyet müdürü, 8 dördüncü sınıf emniyet müdürü ile 6 emniyet amiri ve 103'ü başkomiser, komiser ve komiser yardımcısı olmak üzere toplam 120 şüpheli gözaltına alındı.


Şüpheliler arasında üçüncü sınıf emniyet müdürleri Ramazan Karaoğlan, Nazım Dorak ve Hasan Taşkıran ile dördüncü sınıf emniyet müdürleri Dinçer Ay, Sultan Ahmet Demirci ve Timur Bunlu'nun olduğu belirtildi.


Emniyet Müdürü Yunanistan'a kaçmış

Hakkında gözaltı kararı bulunan ve 17 Aralık 2013'ten sonra İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden alınarak Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atanan yine üçüncü sınıf emniyet müdürü Özcan Bulduk'un ise Yunanistan'a kaçtığı tespit edildi.


Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.




AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar