İstanbul'da kapıların altından para veren adam kim?

İstanbul'da kapıların altından para veren adam kim? İlk olarak Beyoğlu'nun gecekondu semtlerinden Hasköy'de bir gece ortaya çıkan ve vatandaşların kapılarına 1000'er TL'lik zarflar bırakan şahıs, geçtiğimiz gün de Başakşehir'de aynı olayı gerçekleştirdi fakat bu kez kameralara yakalandı. Vatandaşların 'Hızır' ismini taktıkları şahıs, kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki İstanbul'da kapıların altından para veren adam kim? Hızır'ın kim olduğu ortaya çıktı mı? Detaylar haberimizde...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İstanbul'da kapıların altından para veren adam kim? Geç saatlede Şahintepe Mahallesi'ne lüks araçlarla gelen kişiler, 'Hızır' adı verilen hayırsever adına evlere içi para dolu zarf bıraktı. Bu gelişmenin ardından internette bu hayırsever hakkında araştırmalar başladı. Peki İstanbul'da kapıların altından para veren adam kim? Hızır'ın kim olduğu ortaya çıktı mı? İşte ayrıntılar...


İSTANBUL'DA KAPILARIN ALTINDAN PARA VEREN ADAM KİM?

İstanbul Beyoğlu'da çok sayıda eve para dolu zarf bırakan hayırsever bu kez Başakşehir'de ortaya çıktı. Yine birçok evin kapısının altından içinde bin lira bulunan zarflar atıldı.



Beyoğlu Hasköy'de geçen ay çoğunluğu gecekonduların bulunduğu evlerin kapılarının altından içerisinde bin TL bulunan zarflar bırakan kişiler bu kez Regaip Kandili gecesi Başakşehir'e bağlı Şahintepe'de ortaya çıktı. Gece lüks araçlarla mahalleye gelenler daha sonra ikişerli halde dağılıp sokaklarda daha önceden belirledikleri evlere içerisinde bin TL olan zarfları dağıttı. 'Hızır' adı verilen hayırsever adına para dağıtan kişiler, DHA tarafından görüntülendi. Dağıtılan parayı sabah uyandıklarında gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.


Zarfları alanlar hayırsever için "Allah razı olsun" derken, içinde bin TL bulunan zarfın üzerindeki notta, "Paylaşmanın asaletini, bencilliğinin çirkinliğine değişmeyen bir kardeşiniz olarak, sizden dua edecek kimsesi olmayanları duanıza katmanızı ve bu gece kapınıza gelmeme vesile olanlara dualarınızda yer vermenizi tüm kalbimle isterim. Hayırlı kandiller" yazdığı öğrenildi.


Bazı mahalle sakinleri o gece yaşananları anlattı. 75 yaşındaki Parlak Kalaycı, gözyaşları arasında dualar ederken, "Ben önce kimseyi görmedim. Kapıyı açacaktım. Kapının arasına sıkıştırmışlardı. İçerisinden bin TL çıktı. Allah ayaklarına aracı vermesin, everine şenlik versin. Allah bin defa razı olsun. Okumuşluğum yok paraya dokunmadım. Bir yere koyup bekledim. Bir gün sonra üzerindeki yazıyı okuttum. Yardım olduğunu gördüm. Allah razı olsun. Allah bol kısmet versin" diye konuştu.

Kategoriler Gündem
Yorumlar