İzmir'de FETÖ operasyonu - 26 Eylül 2016

İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında, aralarında adliye çalışanları ve yakınlarının da bulunduğu 88 kişi gözaltına alındı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından İzmir, Manisa, Konya ve Kütahya'da bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. 
İzmir adliyesinde örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan 101 şüpheliden aralarında adliye çalışanları ile yakınlarının da bulunduğu 88'i şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, zabıt katibi, mübaşir ve yazı işleri müdürlerinin de bulunduğu öğrenildi.
Bazı şüphelilerin Bylock kullandığı tespit edildi

Bazı şüphelilerin, örgütün kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla telefonlarına kurduğu kriptolu iletişim programı ''Bylock''u kullandığı belirtildi.
Ev ve adliyedeki odalarında arama yapıldı

Şüphelilerin ev ve adliyedeki odalarında arama yapıldı.
Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.
İzmir Adliyesine yönelik 10 Ağustos'ta da operasyon düzenlenmiş, FETÖ adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla zabıt katibi ve yazı işleri müdürlerinin de aralarında bulunduğu 81 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar