Jackson Hole öncesi piyasalar yatay

Piyasalarda Janet Yellen'ın konuşmasına yönelik fiyatlamalar etkili oluyor... Küresel ve yurt içi piyasalarda dikkatler Fed Başkanı Janet Yellen'ın Jackson Hole konferansında yapacağı konuşmaya çevrildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel ve yurt içi piyasalarda dikkatler Fed Başkanı Janet Yellen'ın Jackson Hole konferansında yapacağı konuşmaya çevrildi. 


Konuşma öncesi piyasalarda yatay bir seyir söz konusu.


Dün yönünü aşağıya çeviren dolar/TL kuru kritik güne hafif bir yükselişle başladı. Kur 2,93 seviyesinde. 


Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden dolar endeksi yüzde 0.1 düşerek 94.718 oldu. Dolar yen karşısında da yüzde 0.1 düşerek 100.46 seviyesine geriledi ve euro karşısında ise yatay bir seyir izleyerek 1.1290 dolar oldu. Yen karşısında haftalık bazda yüzde 0.2 yukarıda olan dolar, euro karşısında ise yüzde 0.3 düşüşte.


ALTIN


Altın fiyatları Jackson Hole konuşması öncesi istikrarlı bir seyir izliyor. 


Spot altının ons fiyatı 1.323 dolar seviyesinde işlem gördü.


Perşembe günü altın fiyatları 1.317 doları görerek 4 haftanın en düşük seviyesine inmişti. 


PETROL


Petrol, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih'in üretimin dondurulmasının piyasa için olumlu olacağını söylemesi ve İran'ın gelecek ay yapılacak gayrıresmi görüşmelere katılacağını duyurmasının ardından kazançlarını korudu.


Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 9 sent düşerek 47.24 dolara geriledi.


Brent petrolü ise 15 sent düşerek varil başına 49.52 dolara indi.


ASYA PİYASALARI


Asya borsaları Fed Başkanı Janet Yellen'in bugün Jackson Hole toplantısında gerçekleştireceği konuşma öncesinde dalgalı bir seyir izledi. Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yatırımcıların Yellen'in konuşmasında faiz artışlarına ve para politikasına dair vereceği sinyalleri beklemesiyle çok değişiklik göstermedi. (BloombergHT)

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar