Japonya Merkez Bankası: Devlet tahvili alımı sürecek

BOJ, parasal taban için hedef belirlemekten vazgeçti, devlet tahvili alımı sürecek. Japonya Merkez Bankası, para politikasına ilişkin olarak bugün tamamladığı gözden geçirme toplantısında, yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak için yeni tedbirler aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Japonya Merkez Bankası, para politikasına ilişkin olarak bugün tamamladığı gözden geçirme toplantısında, yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak için yeni tedbirler aldı.

     


Parasal taban için resmi bir hedef belirlenmesi uygulamasına son veren BOJ, getiri eğrisi kontrollü parasal genişleme uygulama kararı aldı. Getiri eğrisi kontrollü parasal genişleme kararı 2'ye karşı 7 oyla alındı. Üyelerden Sato ve Kuichi karara muhalefet ettiler. 

   


BOJ yaptığı açıklamada, yıllık 80 trilyon yen tutarında Japon devlet tahvili, 6 trilyon yen tutarında Borsa Yatırım Fonu ve 6 trilyon yen tutarında gayrimenkul yatırım ortaklığı alımının devam edeceğini, parasal genişlemenin yüzde 2 enflasyon hedefi yakalanana ve enflasyon hedefin üzerinde istikrar kazanan kadar 

devam edeceğini vurguladı. 

   


BOJ açıklamasında, "Yeni politika çerçevesi, enflasyon bekleyişlerinin yükselmesinin zaman alacağı görüşü ile uygulamaya alındı. Getiri eğrisini yataylaşmasının güvene zarar vererek ekonomi üzerinde negatif etkiler yapabileceği değerlendirildi. BOJ, parasal tabanın uzun vadede genişletilmesi taahhüdünde bulundu" ifadelerine yer verildi. (Foreks)


Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar