Japonya'da tüketici fiyatları Ekim ayında da geriledi

Japonya'da çekirdek tüketici fiyatları Ekim ayında da geriledi. Ekim ayıyla birlikte tüketici fiyatlarında düşüş yüzde 0,4 oldu. Taze gıda fiyatlarını dışarıda bırakılarak hesaplanan çekirdek tüketici fiyatları Ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4 düştü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Taze gıda fiyatlarını dışarıda bırakılarak hesaplanan çekirdek tüketici fiyatları Ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4 düştü. Eylül ayında fiyatlar yüzde 0,5 gerilemişti. Beklentiler çekirdek enflasyonun Ekim'de yüzde 0,4 gerileyeceği yönündeydi.

   


Ekim ayında enerji ve gıda fiyatları dışarıda bırakılarak hazırlanan çekirdek-çekirdek TÜFE ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,2 arttı. 

   


Japonya'da Ekim ayında manşet enflasyon bir önceki aya göre yüzde 0,2 artarken geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,1 yükseldi. 

   


Tokyo bölgesinde ise Kasım ayında manşet enflasyon bir önceki aya göre değişim göstermezken geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 arttı. Çekirdek TÜFE ise Kasım'da beklendiği gibi yüzde 0,4 geriledi. (Foreks)


Kategoriler Ekonomi
Yorumlar