Kadıköy'de metrobüs yoldan çıktı

İstanbul Acıbadem'de metrobüsün yoldan çıkması sonucu oluşan kazada 11 kişi yaralandı. Kadıköy'de yoldan çıkan metrobüs, önce karşı yönden gelen iki katlı belediye otobüsüne, ardından da diğer araçlara çarptı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kadıköy'de yoldan çıkan metrobüs, önce karşı yönden gelen iki katlı belediye otobüsüne, ardından da diğer araçlara çarptı.  Kazada 11 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Avrupa Yakası'ndan gelen 34 TP 2406 plakalı metrobüs, Acıbadem durağında yoldan çıkıp, karşı yönden gelen çift katlı otobüsle çarpıştı. Metrobüs, çarptığı araçlardan 3'ünü de altına aldı.
Kazada metrobüsün altında kalan 59 DR 088, 34 LL 1725 ve 34 PM 5991 plakalı 3 araç, 34 DM 6413 plakalı otobüs ve diğer araçlar olay yerinden kaldırıldı.
Kazanın meydana geldiği yerde güvenlik önlemleri alındı.
Kazada yaralanan 11 kişi çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına aldı. Metrobüs şoförü Recai Türkoğlu'nun Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, doktor olduğu belirtilen İbrahim Mithat Us'un ise özel bir hastanede tedavi gördüğü belirtildi. Yaralılardan birinin de Ömer Kolağ (34) olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, kazaya karışan 34 TP 2406 plakalı metrobüsün de kaldırılmasıyla metrobüs seferleri normal seyrine döndü.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı temizlik ekiplerinin kaza alanını temizlediği öğrenilirken, kaza nedeniyle zarar gören metrobüs yolu çelik bariyer ve telleri yenilendi.

Metrobüs kazası güvenlik kamerasında 







Metrobüs şoförüne saldırdığı iddia edilen kişinin sorgusu sürüyor

Kazanın, yolculardan birinin, metrobüs şoförüne şemsiye ile saldırmasıyla şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiği ifade edildi.
Gözaltına alınan Murat A'nın (35), Doğancılar Şehit Tuncer Mustafaoğlu Polis Merkezi'ndeki sorgusu devam ediyor.
Metrobüsteki bazı yolcuların ifadesine göre, bir yolcu ile şoför arasında kapıyı açıp açmama konusunda tartışma yaşandı. Ardından yolcunun şemsiyeyle şoföre saldırması sonucu kaza meydana geldi. 




Metrobüs yolcularından Serdar Çengel, gazetecilere yaptığı açıklamada, şoför ile yolcu arasında yaşanan tartışmadan sonra aracın kontrolden çıktığını ifade ederek, "Metrobüs şahlanarak yola girdi. İki araca vurarak savurdu. Bazı araçları altına aldı. Çift katlı otobüs olmasa daha büyük facia olurdu." dedi.
Kazaya karışan 34 BD 5613 plakalı servis minibüsünün şoförü Nurettin Tokaç da yolda giderken aniden karşısında metrobüsü gördüğünü anlattı. 
Tokaç, "Araçta benim haricimde 2 kişi daha vardı. Metrobüs karşımda şahlandı. İlk olarak önümdeki otomobile çarptı. Sağa kırdım ve kazadan kurtuldum ancak metrobüs aracımın arka kısmına çarptı." diye konuştu.





AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar