Kapasite kullanım oranı temmuz ayında azaldı

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanımı, temmuzda bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 75,7 oldu... İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanımı, temmuz ayında bir önceki aya göre 0,4 puan düşüşle yüzde 75,7'ye geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanımı, temmuz ayında bir önceki aya göre 0,4 puan düşüşle yüzde 75,7'ye geriledi.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından (TCMB) yapılan açıklamaya göre, temmuz ayında imalat sanayisinde faaliyet gösteren 2 bin 624 iş yerine "İktisadi Yönelim Anketi" formu gönderildi, 2 bin 113 katılımcıdan yanıt alındı. Tüm katılımcıların yanıtları ağırlıklı olarak toplulaştırıldı.


Temmuzda imalat sanayisi genelinde kapasite kullanımı, bir önceki aya kıyasla 0,4 puan azalışla yüzde 75,7 seviyesine indi. Aynı dönemde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı da bir önceki aya göre 0,5 puan düşüşle yüzde 74,8 oldu. 


Mal gruplarına göre kapasite kullanım oranları değerlendirildiğinde dayanıklı tüketim mallarında artış görülürken gıda ve içecekler, dayanıksız tüketim malları, ara malları ve yatırım 

mallarında azalış gözlendi.




AA

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar