Kara paranın babaları Pensilvanya'da duruyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kara paranın babaları Pensilvanya'da duruyor. Burada duranlara, acaba oradaki yetkili merciler herhangi bir uygulama yaptılar mı?" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'a hareketi öncesi Atatürk Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Barack Obama'nın davetine icabetle Washington'da düzenlenecek Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere bu ülkeye ziyaretinde bakanların, milletvekillerinin, bürokratların ve iş adamlarının kendisine eşlik edeceğini bildirdi.


Türkiye'nin, başta terörizme karşı mücadele olmak üzere her alanda samimi ve kapsayıcı bir uluslararası iş birliğinin savunucusu olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu zirvede de bilhassa Paris, Ankara, İstanbul, Brüksel ve Lahor'da gerçekleştirilen terör eylemleri karşısında artık terörle mücadelede samimi iş birliği yapılması gerektiğini vurgulayacağız. Bu konuda adım atmakta geç kaldığımız her gün ülkelerimize yönelik terör belasının daha da büyümesi demektir. Türkiye olarak iş birliği eksikliğinden kaynaklanan nedenler dolayısıyla daha fazla bedel ödemeye tahammülümüz kalmadı." dedi.


"Üst düzey görüşmelerimiz olacak"

Washington'da bulunacağı süre içinde çeşitli üst düzey görüşmeler gerçekleştireceğine işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:


"Ülkelerin liderleriyle ikili görüşmeler yapacağımız gibi, iş dünyasıyla orada geniş kapsamlı görüşmelerimiz olacağı gibi bir de ayrıca dar kapsamlı gerek ABD'nin çok çok ileri gelen yatırımcıları gerek ülkemizde gerek ABD'de, farklı ülkelerde, onlarla da ayrıca dar kapsamlı bir toplantımız olacak. Akademik çevrelerle görüşmelerimiz var, basın ve kanaat önderleriyle de bir araya gelerek son dönemde yaşanan önemli gelişmeleri değerlendirme fırsatımız olacak."


"Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi en anlamlı cevap olacak"

Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında açılışını gerçekleştireceği Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin önemli bir rol üstleneceğine inandığını bilirdi.


Merkezin, bölgedeki Müslümanların yanı sıra farklı inanç ve kültür gruplarını da toplayacağına inandığını vurgulayan Erdoğan, "Bu merkez, yükselen İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığına en anlamlı cevap olacaktır. Merkezin ayrıca kültürlerarası iş birliği ve uyum açısından önemli bir misyon üstleneceğine inanıyorum." dedi.


"DAEŞ'e yönelik süreç daha farklı bir şekilde devam edecek"

Erdoğan, Başika'da bir askerin şehit edilmesinin hemen ardından, en ağır şekilde cevap verilip bedelinin ödetildiğini bildirdi.


Koalisyon güçleri ile TSK unsurlarının bölgedeki DAEŞ noktalarını ciddi manada vurduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu süreç bu noktada artarak çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. Oradaki potansiyel, gerek teknolojik gücümüz, silah gücümüz, mühimmat gücümüz bu iş için yeterlidir ve gerektiğinde hava kuvvetlerimiz koalisyon güçleriyle koordineli olarak bu tür çalışmaları da rahatlıkla yürütebilecek konumdadır."  


"Kara paranın babaları orada"

Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasına ilişkin soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:


"Bu konu aslında ülkemizi ilgilendiren bir konu olmadığı gibi bir kara para aklama konusu mudur, değil midir bunun gerekçesini bilmeden böyle bir değerlendirme yapmayı da doğru bulmuyorum ancak kara paranın babaları orada duruyor. Pensilvanya'da duruyor. Burada duranlara acaba oradaki yetkili merciler herhangi bir uygulama yaptılar mı?"


Geçtiğimiz günlerde ABD'deki hukuk bürolarının çok ilginç suç duyurularında bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:


"Bildiğiniz gibi bu Paralel Devlet Yapılanması'nın Amerika'da birçok eğitim-öğretim kurumları var. Bu eğitim-öğretim kurumları içerisinde Amerika'nın charter schoolları var. Bu charter schoollarını en güzel şekilde, çok sinsice, akıllıca söğüşlediler ve söğüşlemeye de devam ediyorlar. Bunlar ufak rakamlar değil yani yüz milyon dolarları aşan rakamlar. Önce bunlara yönelik bir adım atsınlar. Bunlara yönelik, daha bunlar hiçbir adım atmadılar ve bu bir kişi değil, on kişi değil, yüz kişi değil, binlerce kişi burada bu uygulamayı yapıyorlar. Bunların da banileri giriyorlar çıkıyorlar."


ABD'li yetkililerin Türkiye'nin konuya ilişkin uyarılarına duyarlılık göstermediğini vurgulayan Erdoğan, "Rıza Sarraf'la ilgili varsa bir şey, onu zaten orada Rıza Bey'in avukatları da gerekli cevabı, gerekli şekilde onlara herhalde vereceklerdir ve kendisini de savunacaklardır. Bu zaten ülkemizle alakalı bir konu da değildir. Bunu çok açık net söylemiş olayım." dedi.



AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar