. - 28 Ekim 2014

.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hacivat:

Ah benim kel başım! Ahh!

Karagöz:

Ne oldu böyle Hacı Cavcav. Sanki ACSEL almış da çarpılmış gibisin, hayırdır?

Hacivat:

Ha ha ha! Niye ACSEL alanların da mı başı benimki gibi ağrıyor. Yahu başımı kaza ile duvara vurdum da ondan.

Karagöz:

Baltayı taşa mı vurdun diyorsun, kayayı kafana mı? O zaman sana son zamanlarda çok popüler olmuş bir mani söyleyeyim bari, aziz dostum: Başını vurma kayaya, gireceksin sen borsaya, kazanacaksın çok para, döneceksin Adana’ya!

Hacivat:

İlahi Karagözüm, canım yanarken bile beni güldürdün. Nereden buldun bu güzel maniyi? Uydurdun mu yoksa?

Karagöz:

Yok ben uydurmadım ama minareyi çalan ceberutun dillendirdiği, Adana yöresinde son günlerde çok meşhur olan bir mani bu.

Hacivat:

O zaman bu mani anonim değil, bizim angın Adanalı’nın satış tekerlemesi diyelim istersen, seversin sen bu Adanalı’yı, dilinden düşürmezsin!

Karagöz:

Şimdi pataklayacağım seni Hacı Cavcav! Kim sevmiş ki ben de seveyim bu Adanalı’yı? Şimdi beni de zan altında bırakma, bunca yıllık karizmamı ayaklar altına aldırma!

Hacivat:

Ya Karagözüm benim; vallahi şu söylediklerinden hiçbir şey anlamıyorum. Ne Adanalısı, ne sevmesi, ne ACSEL’i? Ayrıca bütün bunların benim baş ağrımla ne alakası var?

Karagöz:

Hacivat Çelebi mi desem, Beyefendi mi desem, elbette var bir alaka... Belki senin başın kayaya vurduğun için ağrıyor ama birçok insanın başı ACSEL ve Adanalı yüzünden yanıyor. Bak, geçen gün şu keçi sakallarımın ucunu aldırmak için Akmerkez’in arkasında bir berbere gittim. Orada hoş bir oğlan hem sakal alıyor, traşlama yapıyor hem de milletin kafasını iyice traşlıyor. Başlıyor ACSEL hisse senedini anlatmaya.

Hacivat:

Allah Allah! Berberdeki oğlanın ACSEL hisse senedi ile ne işi olabilir ki?

Karagöz:

Ah be kardeşim bi sabret! Defter değeri sadece 7,22 lira olan hisse senedi olmuş 41,20 lira. Bu oğlan öyle bir hevesle anlatıyor ki, neredeyse yatırımcının koşarak gidip ACSEL hisse senedi alası geliyor. Senedin 100 liraya yükseleceğini sonra bölünüp tekrar 100 lira olacağını söyleyip duruyor bu parlak oğlan. Dayanamadım sordum: “Bu şirket kaynaklarında elmas mı bulmuş da böyle yükseliyor?” dedim.

Hacivat:

Peki, şeker oğlan ne dedi? Merak ettim şimdi.

Karagöz:

“Vallahi hiç fikrim yok, pek de anlamıyorum, hatta ne iş yaptığını bile bilmiyorum bu şirketin, ben de söyleyenin yalancısıyım” abicim dedi.

Hacivat:

Madem fikri yok, niye akıl veriyor ki bu oğlan?

Karagöz:

Akıl vermiyor aslında, Köftehor aklı sıra dedikodu yapıyor işte, anlamıyor musun, beni çileden çıkartma Hacı Cavcav!

Hacivat:

Bak hergele oğlana sen, nasıl yapıyor dedikoduyu?

Karagöz:

Diyor ki: “ACSEL hisse senedini benim bir müşterim topluyor. Bana da tavsiye ediyor, benim diğer müşterilerimi de biliyor da söylüyor!” bu devran böyle dönüp duruyor işte.

Hacivat:

Bir hisse senedini pazarlama berberdeki oğlanlara kadar düştüyse korkmak lazım, Karagözüm. Kim bu berberdeki metroseksüel yalancı?

Karagöz:

Bu süslü yalancının dilinde sana biraz önce söylediğim mani dolanıp duruyormuş. Bu süslü yanından hiç ayırmadığı siyah çantasından çıkarıp verdiği hatırı sayılır bahşişlerle de anılıp duruyormuş.

Hacivat:

Haa! Şimdi anlaşıldı: Desene bizim Gözlüklü Paralel bu!

Karagöz:

Ya onun her yeri paralel olsa ne yazar. O her devrin adamı, meşhur fırıldak Adanalı. Çok değil yakın geçmişte hisse senedi aldırıp sana çok para kazandıracağım diye bir savcının başını yakmadı mı! Hatta telefon konuşmaları Keriz Silkeleme Operasyonu’nda dinlemeye bile takıldı. Hala bu davada yargılanıyor da o yüzden böyle saklanıyor.

Hacivat:

Hem meridyen hem de paralel tüm açıları toplamı bilinen sakıncalı Adanalı’nın fırıldaklığı karşısında insan hayrete düşüyor be Karagözüm.

Karagöz:

Bu gizemli olduğunu düşünmeye devam ediyor ama herkes onun kamuflajlarını çok iyi görebiliyor. Kendini maskelemekten usanmadığı yetmiyormuş gibi son zamanlarda sosyal medyada ahlaksız sesler çıkarmayı da marifet sanıyor. Böyle süslü olduğuna bakma sen, şeytana bile pabucunu ters giydirir bu Adanalı!

Hacivat:

Bu adamın niyetinin ne olduğunu herkes biliyor aslında ama neden bir şey yapılmıyor? Ben şeytanın şerrinden korkarım arkadaş!

Karagöz:

Ben de korkarım vallahi. Ama bu şeytan Adanalı’nın sakladığı korkuları da var. Çünkü kulislerde dolaşan son iddialara göre bizim kurnaz Adanalı korkularını bastırmak için SPK’dan birilerinin kapısını aşındırıp duruyormuş.

Hacivat:

Niye ki?

Karagöz:

Neden olacak, ANELT kavgası daha bitmedi de ondan. Şirket patronunun başına çorap örmek için şeytani entrikalar içinde ya tutarsa deyip örtülü planlarını anlatıp duruyormuş. Maksat ANELT’deki zararını kapatmaya çalışmak!

Hacivat:

Desene önümüzdeki günler fırtınalı geçecek yine Karagözüm!

Karagöz:

Aynen öyle Hacı Cavcav, sen yine de fırtına öncesi sessizliğe ya da güneşliymiş gibi görünen havaya sakın kapılma!

 

Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar