Kartlı harcamalarda rekor

Kredi kartı ve banka kartları ile mayıs ayında yapılan 50,9 milyar liralık ödeme, bugüne kadarki en yüksek aylık harcama tutarı oldu. Kredi kartı ve banka kartları ile mayıs ayında yapılan 50,9 milyar liralık ödeme, bugüne kadarki en yüksek aylık harcama tutarı oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kredi kartı ve banka kartları ile mayıs ayında yapılan 50,9 milyar liralık ödeme, bugüne kadarki en yüksek aylık harcama tutarı oldu.


AA muhabirinin, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) mayıs ayı verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye’de 58,8 milyon kredi kartı, 114,4 milyon da banka kartı bulunuyor. Geçen yılın mayıs ayı ile kıyaslandığında kredi kartı sayısı yüzde 2, banka kartı sayısı yüzde 4 arttı.


Banka kartları ve kredi kartları ile mayıs ayında toplam 50,9 milyar TL'lik ödeme yapıldı. Bu tutarın 46,6 milyar TL’sinde kredi kartları, 4,3 milyar TL'sinde banka kartları kullanıldı. Önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı banka kartı ile ödemelerde yüzde 32, kredi kartı ile ödemelerde yüzde 11 seviyesinde gerçekleşti. Mayıs ayındaki 50,9 milyar liralık kartlı ödeme, bugüne kadar görülen en yüksek aylık tutar oldu.


Yurt dışı kartlı ödemelerin yüzde 31'i İnternet'ten 

Banka kartları ve kredi kartları ile mayıs ayında yapılan toplam 1,22 milyar TL yurt dışı ödemenin 840 milyon TL’si fiziki ödemelerden, 380 milyon TL’si ise İnternet'ten yapılan ödemelerden oluşuyor. Böylece yurt dışı kartlı işlemlerin yüzde 31'inin İnternet'ten, yüzde 69’unun fiziki olarak ödendiği görülüyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar