KHK'larda amaç siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılması

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, "OHAL'e dayanılarak çıkarılan KHK'larda amaç, darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyasetin normalleştirilmesi, bu anlamda siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılmasıdır.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Başbakan Yıldırım, "OHAL'e dayanılarak çıkarılan KHK'larda amaç, darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyasetin normalleştirilmesi, bu anlamda siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılmasıdır." dedi.



Başbakan Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu görüştü


Devlet Bahçeli, Başbakan Yıldırım'ı, TBMM'deki makam katındaki asansörün girişinde karşıladı. Burada gazetecilere tokalaşarak poz veren Bahçeli ve Yıldırım'a, AK Parti Grup Siyasi Danışmanı Cenk Sarıgöl'ün 4,5 yaşındaki kızı Elif Zümra Sarıgöl tarafından çiçek verildi.


Yıldırım ve Bahçeli, foto muhabirlerine poz vermelerinin ardından, görüşmeye geçti.


"Amaç risklerin bertaraf edilmesi"

Yıldırım ile Bahçeli, görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.


Bahçeli'yi, olağanüstü hal uygulamasının ardından çıkarılan kanun hükmündeki kararnameler hakkında bilgilendirdiğini belirten Yıldırım, "OHAL'e dayanılarak çıkarılan KHK'larda amaç darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyasetin normalleştirilmesi, bu anlamda siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılmasıdır." dedi.


"Güzel bir yaklaşım olmuştur"

Bahçeli ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, açtığı davaları geri çekmesine ilişkin, "15 Temmuz sonrasında Türkiye'de yaşanan gelişmeleri de göz önüne alarak normalleşme sürecine ve partiler arasındaki birlik, beraberlik, dayanışmaya katkı sağlayabilecek olumlu, güzel bir yaklaşım olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.



AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar