Kliksa'dan kış lastiği uyarısı

Kliksa, kış lastiği seçiminde sürücülerin dikkat etmesi gereken kriterleri açıkladı... Sabancı Topluluğu'nun online alışveriş platformu Kliksa, kış dönemi yaklaşırken sürüş güvenliği açısından hayati önem taşıyan ve riskleri azaltan kış lastiği seçiminde sürücülerin dikkat etmesi gereken kriterleri açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sabancı Topluluğu'nun online alışveriş platformu Kliksa, kış dönemi yaklaşırken sürüş güvenliği açısından hayati önem taşıyan ve riskleri azaltan kış lastiği seçiminde sürücülerin dikkat etmesi gereken kriterleri açıkladı. 


Kliksa'dan yapılan açıklamada, sürücülerin kış aylarında yaz aylarına göre daha fazla kaza riski taşıdığı, özellikle kış koşullarına karşı yapılan hazırlıkların yetersizliğinin kaza oranını artırdığı belirtilerek, lastik seçiminde dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralandı: 


"Kış lastiği seçilirken mutlaka araç üreticisinin önerdiği lastik ölçüsü kullanılmalı. Bu bilgiler kullanıcı el kitabında veya araç üzerinde genellikle ön kapı iç tarafında bulunurken, aracın yetkili servisleri de bu konuda bilgi verebilir. 


Seçilen kış lastiğinin üzerinde 'Kış Lastiği' işareti olmalı. Kış lastiklerinin diş derinliği 4 milimetrenin altında olmamalı. Kış lastiğinin üretim yılı kontrol edilmeli ve son 5 yıl içerisinde üretilen lastikler tercih edilmeli. Kış lastikleri 4 tekerleğe de takılmalı. Kış lastiklerinin değişimi mümkünse kasım ayı içinde yapılmalı." 


Türkiye'de kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık-1 Nisan dönemi içinde geçerli olduğu hatırlatılan açıklamada, "4x4 araçların çekiş gücüne güvenerek bu araçlarda kış lastiği kullanılmasına gerek olmadığı yönünde yanlış bir algı mevcut. Güvenli bir sürüş ve yol tutuş kabiliyeti için soğuk havalarda karlı ve buzlu yollarda kış lastiği 4x4 araçlarda mutlaka kullanılmalı" denildi.  





Kaynak: AA

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar