KOBİ’lere desteği genişletebiliriz

Hakan Ateş ‘KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi’ projesine ilişkin konuştu... DENİZBANK Genel Müdürü Hakan Ateş, Ziraat Bankası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kredi Garanti Fonunun (KGF) yer aldığı 5 milyar lira hacimli ‘KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi’ projesine ilişkin konuştu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

DENİZBANK Genel Müdürü Hakan Ateş, Ziraat Bankası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kredi Garanti Fonunun (KGF) yer aldığı 5 milyar lira hacimli ‘KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi’ projesine ilişkin konuştu.


Ateş, “TOBB ile paketi genişletme şansı var. Kredi Garanti Fonu ‘5’i (milyar lira) 10 yapalım’ der, TOBB da bunu kabul ederse, biz de ‘tamam’ deriz” değerlendirmesinde bulundu. TOBB’un projeye 500 milyon lira katkı sağladığını kaydeden Ateş, “Kendi katkılarının 10 katı kadar (5 milyar lira) bizden kredi talep ettiler. Biz ‘evet’ diyen ilk bankayız. Ziraat Bankası ile projeyi hayata geçirdik” dedi. 


Ateş, işi ve siparişi olan ama teminat sıkıntısı bulunan KOBİ’lere söz konusu krediyi en doğru şekilde dağıtmayı amaçladıklarını belirterek, proje kapsamındaki krediyi yüzde 9.90 gibi piyasanın çok altında bir faiz oranıyla kullandıracaklarını dile getirdi. Banka olarak KOBİ’lere toplam 20 milyar lira tutarında kredi kullandırdıklarını anlatan Ateş, KOBİ bankacılığında geçen yıl sektörün 4 katı büyüdüklerini belirtti.



(Hürriyet)

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar