Koç: "AB'nin geleceği sorgulanmaya başlandı"

TSPB Başkanı Koç, "Avrupa Birliği'nin geleceği ciddi bir şekilde sorgulanmaya başlandı. Önümüzdeki dönemde Birliğin öncelikleri, genişlemek ve derinleşmeden çok mevcudu korumaya yönelik olacak"dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, Avrupa Birliği'nin geleceğinin ciddi bir şekilde sorgulanmaya başlandığını belirterek, gelecek dönemde birliğin önceliklerinin, genişlemek ve derinleşmeden çok mevcudu korumaya yönelik olacağını ifade etti.


Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin temmuz sayısında, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmasına yönelik referandumun haziran ayında dünyada piyasaları etkileyen ana faktör olduğunu kaydetti.


Birlikten çıkma kararının, piyasalarda yarattığı volatilite dışında önemli siyasi ve ekonomik sonuçlarının olacağını vurgulayan Koç, "50 yıldan uzun bir süredir ülkemiz için bir çeşit çıpa görevi gören birliğin geleceği ciddi bir şekilde sorgulanmaya başlandı. Önümüzdeki dönemde birliğin öncelikleri, genişlemek ve derinleşmeden çok mevcudu korumaya yönelik olacak." değerlendirmelerini yaptı.


Koç, referandumun yarattığı belirsizliklerle artan volatilitenin neden olabileceği hasarlardan korunmak amacıyla özellikle kaldıraçlı işlemlere yönelik tedbirler almaya çalıştıklarını dile getirdi.


Sermaye Piyasası Kurulunun da bu konuya dikkati çekmesi sayesinde, üyelerin teminat oranlarını yukarı çekerek müşterilerini korumaya gayret ettiklerini aktaran Koç, şunları ifade etti:


"İlk şokların atlatılmasından sonra, bölgesel ekonomik büyümede yaşanacak olumsuzluklar ve Londra'nın ana finansal merkez konumunu koruyup koruyamayacağı önümüzdeki dönemde takip edeceğimiz başlıca konular olacak. Güçlü bir ekonomi, tasarrufların artması ve yatırıma doğru bir şekilde dönüşebilme kabiliyeti ile mümkün hale gelebiliyor. Bu amaca hizmet eden finansal okuryazarlık konusu sadece ülkemizde değil gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerin ajandalarında önemli bir gündem maddesi olarak yer alıyor. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği olarak, 2012 yılından bu yana finansal okuryazarlık alanındaki çalışmalarımızı hem ülkemizde hem de uluslararası platformlarda sürdürüyoruz."


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Ekonomi
Yorumlar