Koç: Ekonomimiz Sıkıntıları Atlatacaktır

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Türkiye’de son dönemdeki sıkıntıların dinamik olan ekonomi tarafından çok kısa sürede atlatılacağını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Türkiye’de son dönemdeki sıkıntıların dinamik olan ekonomi tarafından çok kısa sürede atlatılacağını söyledi. 


Sakarya’da Ford Trucks 4S Plaza törenle açıldı. Açılışa katılan Ali Koç, sadece Fort Otosan değil, tüm Koç topluluğundaki başarının bayi teşkilatlarından geçtiğini söyledi. Bayilerin en büyük rekabet alanları olduğunu vurgulayan Koç, "Kendimizi çok şanslı addediyoruz. Bizler risk alırken bayilerimiz de risk alıyor. Bugüne kadar bu kamyon stratejisi çerçevesinde son 2 senede bayilerimiz 125 milyon lira yatırım yaptı. Halihazırda 25 bayiimiz var. Bu rakam sene sonunda 30’a çıkacak." bilgisini verdi. 


Topluluk olarak Türkiye’ye duydukları inançla rekabet güçlerini artıracaklarını dile getiren Koç, ülkeye katkı sağlayacak, fark yaratacak yatırımları, günlük kısa vadeli değil, uzun vadeli bir bakış açısıyla sürdürmeye devam edeceklerini vurguladı. Koç, ekonomide yaşanan son sıkıntıların da kısa sürede atlatılabileceğini dile getirerek şunları kaydetti: "Son 12 senedir ülkemiz müthiş bir atılıma imza attı. Tabi ki bu süreç içerisinde inmeler olacaktır. İnşallah son dönemde yaşadığımız çoğu da global konjonktür bağlı sıkıntıları, dinamik olan ekonomimiz tarafından çok kısa sürede atlatılacak. Türk ekonomisinin gelişmesi ve refahı, ülkemizin bölgesinin lideri olabilmesi, global ekonominin önemli oyuncularından biri olması Koç topluluğu olarak bizleri heyecanlandıran unsurların başında gelmektedir. Bu doğrultuda ülkemizin potansiyele kavuşmasında Türkiye’nin uzun vadeli hedefte bir sorumluluğumuzun görevimizin olması bizim için de önemli motivasyon kaynağı olmuştur, olmaya da devam etmektedir." (AA)

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar