Koç Holding konsolide net karını açıkladı

Koç Holding, 2016 yılında 70,9 milyar TL konsolide ciro, 3,46 milyar TL de ana ortaklık payı net dönem karı elde etti. Koç Holding'in 2016 yılı finansal sonuçları açıklandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Koç Holding'in 2016 yılı finansal sonuçları açıklandı. Koç Holding'in konsolide cirosu geçen yıl 70,9 milyar TL, ana ortaklık payı net dönem karı ise 3,46 milyar TL olarak gerçekleşti. Holding, 2016 yılında 6,2 milyar TL kombine yatırım gerçekleştirirken, son 5 yılda yaptığı yatırım miktarı 30 milyar TL'ye ulaştı.


Finansal sonuçlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, 2016'da dünyada ve Türkiye'de tarihsel önemde gelişmeler yaşandığını belirtti.


Çakıroğlu, "Siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen darbe girişimi, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşanan terör olayları başta olmak üzere küresel ve bölgesel ölçekte faaliyet ortamını zorlaştıran olağanüstü gelişmelere şahit olduk. Tüm bu gelişmelere karşın Koç Holding, güçlü bilançosu ve titiz risk yönetimi sayesinde 2016'da da istikrarlı performansını devam ettirdi.” değerlendirmesinde bulundu.


Belirsizliklerle ve zorluklarla geçen 2016'da küresel vizyonları ve stratejik hedefleri doğrultusunda kararlılık ve cesaretle ilerlerken, 6,2 milyar TL yatırım yaptıklarını vurgulayan Çakıroğlu, topluluklarının uzun vadeli başarılarındaki en önemli faktörün hiç kuşkusuz güçlü insan kaynağı olduklarını belirtti.


Çakıroğlu, 2016 yılında da insan kaynaklarının geliştiğini ve büyüdüğünü ifade ederek, “İstihdamımız bir önceki yıla oranla yüzde 6,4 arttı ve 6 bine yakın yeni çalışma arkadaşımız aramıza katıldı. Konsolidasyona dahil olan şirketlerimizi esas alırsak, geçtiğimiz yıl 89 bin seviyelerinde olan istihdamımız, bu yıl 95 bini aştı." açıklamasında bulundu.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar